Kobajaši menja Gloka i u Abu Dabiju

Japanac Kamui Kobajaši biće drugi vozač Tojote na trci za Veliku nagradu Abu Dabija, koja se vozi ovog vikenda, pošto će ponovo zameniti povređenog Tima Gloka.

Izvor: B92, Reuters

Utorak, 27.10.2009.

12:17

Default images

23-godišnji Kobajaši je u Formuli 1 debitovao pre deset dana u Brazilu, kada je takođe menjao Gloka, i trku je završio na devetom mestu. Glok se povredio tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Japana, kada mu je u udesu polomljeno jedno rebro i zbog toga mu je naloženo mirovanje.

"Žao nam je zbog Tima, prvenstveno jer je njegova sezona, u kojoj se dva puta našao na podijumu, završena na ovakav način. Pošto smo se posavetovali sa lekarima, Timom i njegovim menadžmentom, tim je odlučio da ne rizikuje i da se Kamui ponovo nađe u bolidu. Kamui je bio odličan u Brazilu u teškim okolnostima i srećni smo što možemo da mu pružimo priliku da nas ponovo predstavlja na stazi", rekao je prvi čovek Tojote Džon Hovet.

Trkom za Veliku nagradu Abu Dabija u nedelju se završava ovogodišnji šampionat Formule 1. Titulu šampiona u Brazilu je obezbedio Dženson Baton, dok je ekipa Bron GP ubedljivo došla do titule u konkurenciji konstruktora, ispred Red Bula. Jedine dve nepoznanice pred poslednju trku sezone su da li će vicešampion biti Sebastijan Fetel ili Rubens Barikelo, kao i da li će treće mesto u poretku konstruktora pripasti Meklaren Mercedesu ili Ferariju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: