Leb sve bliži šestoj tituli

Francuz Sebastijan Leb sve je bliži osvajanju šeste titule u Svetskom reli šampionatu (WRC) pošto je drugi dan Relija Velike Britanije završio na vrhu.

Izvor: B92

Subota, 24.10.2009.

18:51

Default images

Posle drugog dana poslednjeg relija sezone vozač Sitroena ima prednost od 30.2 sekunde u odnosu na vodećeg u šampionatu Mika Hirvonena u Fordu, dok treće mesto zauzima njegov klupski kolega Dani Sordo. Da bi došao do šeste, ujedno rekordne, titule Leb mora da završi Reli Velike Britanije ispred Finca, među osvajačima bodova.

Drugog dana relija, koji se vozi u Velsu, Leb je imao najbolje vreme na četiri specijalna ispita, dok je Hirvonen bio najbrži na preostala dva. Vozač Sitroena je sve vreme kontrolisano vozio i nije dozvolio da ga Finac ugrozi u vođstvu.

Pred poslednji dan relija četvrto mesto zauzima vozač Sitroenovog junior tima Peter Solberg, ispred klupskog kolege Sebastijana Ožijea i dvojice vozača Stobart Forda Heninga Solberga i Metjua Vilsona, dok osvajače bodova kompletira Jari-Mati Latvala u fabričkom Fordu.

Reli Velike Britanije završava se u nedelju, za kada su zakazana tri specijalna ispita.

Rezultati posle drugog dana Relija Velike Britanije:
1. Sebastijen Leb (Francuska) Sitroen 2:32:21.4
2. Miko Hirvonen (Finska) Ford + 0:30.2
3. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 1:20.1
4. Peter Solberg (Norveška) Sitroen junior tim + 1:44.1
5. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim + 4:21.6
6. Hening Solberg (Norveška) Stobart Ford + 5:22.8
7. Metju Vilson (Velika Britanija) Stobart Ford + 6:30.0
8. Jari-Mati Latvala (Finska) Ford + 8:02.5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: