Streljaštvo: Srbi na Svetskom kupu

Troje srpskih strelaca Lidija Mihalović (Niš), Stevan Pletikosić (Čika Mata) i Damir Mikec (Policajac) učestvovaće od 24-29. oktobra u finalu Svetskog kupa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2009.

23:18

Default images

Domaćin takmičenja je kineski grad Vuksi, a pobedniku u svakoj disciplini će pripasti kristalni globus Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF). Mihajlovićeva će gađati malokalibarskom puškom 3 puta 20 metaka, Pletikosić MK puškom 3 puta 40 metaka, dok će se Damir Mikec nadmetati MK pištoljem na 50 metara.

Selektor Zoran Stojiljković kaže da su pripreme u Novom Sadu uspešno odrađene i dodaje:

„Iskoristili smo lepo vreme, koje nam je išlo na ruku da treniramo MK oružjem, pošto su se naši takmičari plasirali samo u disciplinama za malokalibarsku pušku i pištolj“.

Lidija Mihajlović se u finale Svetskog kupa plasirala osvajanjem srebrne medalje na Svetskom kupu u Milanu ove godine MK puškom 3 puta 20 metaka. Ovo joj je drugi put u karijeri da gađa u finalu, a u Bangkoku 2007. osvojila je srebrnu medalju. Sa Evropskog prvesntva ima srebro vazdušnom puškom 1994. iz Strazbura, a sa Svetskih kupova jednu zlatnu i pet srebrnih medalja.

Stevan Pletikosić je do prilike da gađa u finalu Svetskog kupa došao osvajanjem bronze na Svetskom kupu u Pekingu ove godine. Šest puta je do sada gađao za kristalne globuse. Jedan je osvojio 1991. u Minhenu kada je MK puškom 60 metaka ležeći postigao apsolutni svetski rekord od 600 krugova i pošto je tada bio junior računao mu se i kao omladinski svetski rekord. Ima srebro u finalu Svetskog kupa iz Bangkoka 2007. MK puškom 3 puta 40 metaka. Sa Olimpijskih igara ima bronzu iz Barselone 1992. godine, dva svetska srebra osvojio je u Milanu 1994. i Zagrebu 2006. godine, a ima i dva evropska zlata i tri evropske bronze. Sa Svetskih kupova ima dva zlata, četiri srebra i jednu bronzu.

Damiru Mikecu ovo je prvo učešće u finalu i plasirao se osvajanjem srebrne medalje MK pištoljem na Svetskom kupu u Minhenu, koji mu je i bio prvi trofej u karijeri na mitinzima za Svetski kup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: