Hemofarm i Radnički u finalu

U finalu turnira "Veliki za male" u Vršcu igraće košarkaši domaćeg Hemofarma i kragujevačkog Radničkog.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 02.10.2009.

21:28

Default images

Radnički (nekadašnji Lajonsi) pobedio je u prvom polufinalu zagrebačku Cedevitu 68:66 (18:22, 7:14, 15:17, 28:13), dok je Hemofarm u drugom meču u dvorani 'Milenijum' ubedljivo savladao solunski PAOK 81:62 (26:16, 17:27, 21:11, 17:8). Finale turnira "Veliki za male" Hemofarm - Radnički igra se u subotu od 20 časova i biće uvertira za prvo kolo NLB lige u kojem će se isti rivali sastati u Vršcu 10. oktobra.

Grčki PAOK je samo u drugom periodu uspeo da parira 'farmaceutima' koji su u nastavku meča iskoristili svoj kvalitet i greške protivnika te zabeležili ubedljivu pobedu. Najefikasniji u ekipi domaćina bio je Bojan Krstović sa 16, dok je Raško Katić dodao 15 poena. U PAOK-u Predrag Drobnjak ubacio je 15, a Kris Monro 14 poena.

Kragujevački Radnički teško je pobedio prošlogodišnjeg pobednika turnira Cedevitu jer su zagrepčani bili u prednost sve do 35. minuta. Međutim, u samoj završnici trojkama Brkića i Mijatovića Kragujevčani su uspeli da se približe na samo četiri koša, a nepun minut pre kraja Brkić je, takođe trojkom, izjednačio rezultat. Usledila je penal završnica, a plejmejker Vukašin Aleksić bio je izuzetno precizan sa linije slobodnih bacanja, što je ekipi Radničkog na kraju i donelo pobedu.

Pobedničku ekipu predvodio je Brkić sa 25 poena, a pored njega istakli su se još Milosavljević sa 13 i Aleksić sa deset poena. U ekipi Cedevite Žižić sa 16 poena je bio najefikasniji, dok je Rudeš postigao 13 koševa.

Prikupljena sredstva od sponzora, donatora i gledalaca biće uplaćena dečjem vrtiću u Vršcu za rekonstrukciju instalacije centralnog grejanja u objektu "Pčelica".

Utakmice su igrane u centru 'Milenium' pred oko 1.000 gledalaca, a na oba meča sudije su se odrekle honorara u humanitarne svrhe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: