Klipa: "Prilika za mlade igrače"

Trener košarkaša FMP Železnika Slobodan Klipa rekao je da je cilj njegove ekipe u predstojećoj sezoni da napreduje.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2009.

16:33

Default images

FMP će ponovo u sastavu imati isključivo mlade igrače, najstariji ima 23 godine, a cilj kluba je da mladi košarkaši kroz Jadransku ligu, a zatim i domaći šampionat steknu iskustvo. "Želimo da se ravnopravno borimo sa protivnicima, ali najvažnije je da naši mladi igrači napreduju. Naš cilj je da ostvarimo što bolji plasman u takmičenjima koja nas očekuju", rekao je Klipa novinarima.

Trener FMP-a istakao je i da su na okupu ostali glavni igrači Železnika i dodao da je zadovoljan pripremama na Zlatiboru.

"Ekipu su napustili Nikola Ilić i Ivan Žigeranović, ali nosioci igre su ostali u timu. Pripremali smo se 25 dana na Zlatiboru, nismo štedeli jer smo želeli dobro da se spremimo. Imamo zdrav i spreman tim i očekujem dobre rezultate."

Košarkaši FMP-a će odigrati nekoliko pripremnih utakmica, od kojih 3. oktobra protiv Paoka, a od 25. do 26. septembra učestvovaće na turniru u Udinama.
Nikola Vukasoviæ i Miloš Ðorðeviæ (Foto:BB)
Ekipi će se od ponedeljka priključiti Miroslav Raduljica, koji je bio u sastavu reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gde su izabranici Dušana Ivkovića osvojili srebrnu medalju.

Takmičenje u Jadranskoj ligi FMP počinje 13. oktobra utakmicom drugog kola protiv Crvene zvezde u Železniku, pošto je meč prvog kola sa aktuelnim šampionom Partizanom odložen.

Mladi košarkaši Nikola Vukasović i Miloš Đorđević potpisali su ugovore sa FMP-om. Oni su izražili zadovoljstvo što su dobili priliku da dođu u klub i nadu da će ponoviti uspehe najboljih igrača kluba iz predgrađa.

Konferenciji za novinare je, pored Raduljice, prisustvovao i bivši košarkaš FMP-a Miloš Teodosić, član najbolje petorke na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.
Raduljica, Vukasoviæ, Ðorðeviæ i Teodosiæ
"Svi odemo iz FMP-a, ali nam klub ostaje u srcu. Mislim da još nismo svesni koliko je srebrna medalja uspeh za košarku u Srbiji", rekao je Teodosić.

Košarkaš Železnika Miroslav Raduljica rekao je da mu je drago što je bio član reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju i ocenio da je na taj način podigao nivo FMP-a.

Predsednik FMP Železnika Nebojša Čović uručio je poklone Teodosiću i Raduljici i istakao da su brojni košarkaši njegovog kluba članovi seniorske, juniorske i kadetske reprezentacije Srbije.

"Reprezentacija Srbije je, kao najmladja ekipa na šampionatu, ostvarila fantastičan uspeh. Železnik ima igrače u svim reprezentativnim selekcijama i klub ima perspektivu. Došlo je vreme da se poluproizvodi FMP-a pokažu i u Evropi. Ovo je potvrda dobrog rada", rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: