Pobeda Zvezde za oproštaj od Evrope

Crvena zvezda pobedom 2:1 nad Slavijom nije uspela da se plasira u Ligu Evrope.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 27.08.2009.

20:36

Default images

I pored velike želje i borbenosti fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da stignu i prestignu "minus 3" iz prvog meča sa Slavijom. tako da su se ukupnim rezultatom 2:4 oprostili od takmičenja u Ligi Evrope u poslednjoj rundi kvalifikacija.

Nošeni frenetičnim navijanjem sa tribina, pred nešto gotovo 40.000 gledalaca, Zvezda je pobedila češki tim golovima Bogdanovića u 23. i Perovića u 45. minutu, dok je Vlček gol za Slaviju postigao u 63. minutu. Crvena zvezda je tokom meča imala par pehova koji su značajno umanjili šanse da se tim iz Ljutice Bogdana plasira u Ligu Evrope i pridruži Partizanu. Zbog povrede Ignjatijević je zamenjen u38. minutu, a jedan od najboljih igrača "crveno-belih" na ovom meču iznet je sa terena u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Trener domaćih, Vladimir Petrović, promenio je tim u odnosu na prvi meč u Pragu. Na golu je umesto Bojana Pavlovića bio Saša Stamenković. Umesto Savio i Đorđa Tutorića, šansu su dobili Perović i Ignjatijević.

CRVENA ZVEZDA : Stamenković, Ninkov, Savić, Vilotić, Ignjatijević, Lazetić, Bogdanović, Isah, Blažić, Perović i Lekić.
SLAVIJA : Vaniak, Vomačka, Hubaček, Čelutska, Belaid, Janda, Suši, Černi, Vološek, Šenkerik, Hloušek.

Zvezda je prvih 15 minuta počela smušeno i dozvolila protivniku da stvori nekoliko poveljnih šansi, ali je povratnik na gol Stamenković odlično reagovao u više situacija. Ton Zvezdinoj igri davali su neumorni Ninkov, Bogdanović i Isah, a borbenost je nagrađena sa dva gola. U drugom poluvremenu Crvena zvezda je značajno smanjila tempo i agresivnost. Česi su se vešto branili i čekali šanse iz kontranapada, a Vlček je gol za konačnih 2:1 postigao u 63. minutu.

Trener Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon izjavio je posle utakmice da smatra da je njegova ekipa eliminisana zahvaljujući neiskustvu igrača.

"Ključ je u neiskustvu naših igrača. Ipak su to mladi igrači koji u odlučujućim trenucima nisu uspeli da realizuju šanse. Imali smo prednost 2:0 i posle toga nismo dali treći gol iako smo imali šansu. Primili smo gol posle kiksa, ali fudbal je takav. Dugo ćemo plaćati danak neiskustvu. Igrači odlaze veoma mladi i mladi igrači igraju", rekao je Petrović.

Petrović smatra da izmene u drugom poluvremenu nisu donele željeni rezultat.

"Može da se kaže da su kiksevi rešili pitanje pobednika. Mislim da u drugom poluvremenu nismo imali adekvatne zamene. Verovao sam da će zamene da naprave preokret, ali one to nisu uradile", zaključio je trener 'crveno-belih'.
BB
Pri izlasku igrača na teren, na severu je osvanula nova koreografija "Delija" - na crnoj pozadini je žutim slovima ispisano "4:0". Igrači Crvene zvezde izveli su početni udarac. Utakmici prisustvuje oko 20.000 glealaca, pre početka meča aplauzom je pozdravljen i bivši predsednik kluba Dragan Džajić. Na tribinama je i nekoliko desetina navijača Slavije.

Prvih petnaest minuta proteklo je u dominaciji Slavije, koja je veštim kontranapadima uspela da stvori dve, tri poluprilike, ali je u svakoj situaciji golman Stamenković spretno i uspešno reagovao.

U 21. minutu prva ozbiljnija situacija pred golom Vaniaka. Slobodan udarac sa 20 metara izveo je Vladimir "Guma" Bogdanović, koji je i iznudio prekršaj posle solo akcije. U živom zidu praškog tima Zdenjek Šenkerik je sa visoko podignutim rukama zaustavio loptu i sudija je opravdano pokazao na 11 metara. Sa bele tačke precizan je bio Bogdanović, ali je sudija insistirao da se kazneni udarac ponovi zbog ranijeg ulaska igrača u šesnaestaerac. I u drugom pokušaju Bogdanović je bio siguran, šutirao je u desni ugao, golman Vaniak je krenuo na pravu stranu, ali nedovoljno. 1:0 za Crvenu zvezdu.

U 38. minutu trener Vladimir Petrović bio je prinuđen da zbog povrede Ignjatijevića u igru ubaci Brazilca Kadua.

U 45. minutu posle akcije Zvezde, golman Vaniak je predugo držao loptu u svom posedu. Sudija Torsen Kinhofer svirao je indirekt na ivici kaznenog prostora, agilni Pavle Ninkov je odmah izveo i dodao usamljenom Slavku Peroviću koji je samo plasirao loptu u praznu mrežu za 2:0! U sudijskoj nadoknadi vremena Hubaček brutalno startuje na Bogdanovića, zbog čega je dobio žuti karton. Junaku prvog poluvremena ukazana je lekarska pomoć, ali nije sigurno da li će nastaviti drugo poluvreme.

U drugih 45 minuta u timu Crvene zvezde Nemanja Nikolić igra umesto Vladimira Bogdanovića.

U 63. minutu Česi su uspeli da ostvare ono zbog čeka su došli u Beograd - da postignu gol. Hloušek je izdržao duele sa odbranom Crvene zvezde, izborio se za poziciju na levoj strani i uputio dobar centaršut. Na petercu Vlček je bio hrabriji i brži od Vilotića i ubacio loptu u mrežu za 2:1.

U 68. minutu Slavija je imala šansu za 2:2. Belaid je odlično prošao kroz sredinu, asistirao Vlčeku koji je ostao sam na levojstrani, ali je njegov udarac sa 10-ak metara prošao pored leve stative. Vlček je postigao po gol za Slaviju i u Pragu i u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

266 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: