Odbojkašice prejake za Španiju

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je na startu kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo u Japanu.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 17.07.2009.

20:36

Default images

Ekipa trenera Zorana Terzića deklasirala je u Subotici izabranu selekciju Španije sa 3:0 – po setovima 25:15, 25:20, 25:14 posle samo 69 minuta igre. Utakmica je odigrana u Hali sportova u prisustvu 2000 gledalaca, a sudili su Silvan Lungu iz Rumunije i Dravko Stipaničev iz Hrvatske.

Seniorke Srbije su, uz sjajnu podršku navijača u Hali Sportova savladale Španiju ubedljivom rezultatom. Izabranice selektora Zorana Terzića su potpuno kontrolisale rezultat i igru tokom čitavog meča. Precizan, agresivan servis, bio je najjači adut Srbije u ovoj utakmici.

Jelena Nikolić, kapiten Srbije je bila zadovoljna pobedom:

"Prve utakmice na turniru su uvek najteže i nije ih lako igrati. Sada smo od starta meča krenuli agresivno i ako izuzmemo manji pad u drugom setu, odigrali smo celu utakmicu u istom ritmu. Bez obzira na ubedljivu pobedu, selekcija Španije nije naivan rival", rekla je Jelena Nikolić, kapiten Srbije.

Zoran Terzić, selektor Srbije je izrazio zadovljstvo prvom pobedom na turniru:

"Ova utakmica nam je zamajac za nastavak takmičenja. Igrali smo onako kako smo planirali, protivnika smo maksimalno pritisli servisom – rekao je Terzić i dodao da se nada da će Španija u narednim utakmicama, uz manje grešaka i staloženiju igru, ostvariti željeni rezultat".

SRBIJA:Nikolić (11), Đerisilo (15), Krsmanović (9), Majstorović (10), Antonijević, Vesović, Ognjenović (5), Veljković (10), Rašić, Popović, Ševarika, Bursać (1).
ŠPANIJA: Garsija (4), Ramires, Ljamas(2), A. Fernandes (9), Ernandes (7), Aranda, Sančes (6), Paraha (6), S. Fernandes (4), N. Sančes, Gonzales, El Amari.

Naredni protivnik Srbije biće Rumunija i taj duel igra se u subotu od 18 časova, dok će se u nedelju od 20.30 igrati meč Srbije i Hrvatske.

U Evropi se igraju još tri kvalifikaciona turnira: u Italiji, Poljskoj i Holandiji, a po dve prvoplasirane ekipe obezbediće plasman na Svetskom šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: