Pežo odredio vozače za Le Man

Posle ražočaravajuće prošlogodišnje trke ekipa Pežoa odlučna je da na 77. izdanju trke „24 časa Le Mana“, koja se vozi 13. i 14. juna dođe do trijumfa.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 03.06.2009.

19:58

Default images

Prošle godine Pežo se pokazao kao najbrži tim, ali je zbog mnogih problema francuska ekipa tokom trke izgubila prvo mesto, osvojeno u kvalifikacijama. Ipak, sve tri ekipe Pežoa uspele su da završe trku i zauzmu drugo, treće i peto mesto.

Pežo 908 Hdi sa rednim brojem 7 voziće Pedro Lami iz Portugala, Austrijanac Kristijan Klien i Nikolas Minasian. Za volanom drugog Pežoa, sa brojem 8, naćiće se potpuno francuska posada koju će činiti Sebastijan Burde, Frank Montanji i Stefan Sarazin, dok će treći prototip francuske ekipe voziti Dejvid Brebam, Mak Žene i Aleksander Vurc, vozači koji imaju zavidno iskustvo u pređenim kilometrima.

„Do sada smo imali dva cilja. Prvi je da poradimo na pouzdanosti tako što smo odradili mnoge simulacije izdržljivosti, a nismo tim zamarali pretrpanim programom trka. Takođe sam želeo da budem siguran da mehaničari budu potpuno spremni i odmorni pre dolaska u Le Man. Drugi cilj nam je bio da popunimo vozačku postavu sa iskusnim vozačima i zbog toga sam želeo Dejvida Brabama i Sebastijena Burdea u timu jer njihova strast i želja za pobedom u Le Manu nije nikome strana“, rekao je Olivije Kvesnel, direktor Pežo Sporta.

Trka „24 časa Le Mana“ startuje u subotu, 13. juna u 15 časova, ali akcija u francuskom gradu počinje već sledećeg utorka, kada je na programu tehnički pregled. U sredu, 10. jula od 18 časova do ponoći biće vožen slobodan trening, dok su sledećeg dana od 19 do 21 časa, a potom i od 22 časa do ponoći na programu zvanične kvalifikacije, dok je za petak zakazana parada vozača ulicama Le Mana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: