Đoković u finalu Dubaija!

Novak Đoković plasirao se u finale teniskog turnira u Dubaiju pobedivši Žila Simona sa 2:1 (3:6, 7:5, 7:5) u meču koji je trajao 2 sata i 45 minuta.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2009.

14:05

Default images

Đoković će u subotu u finalu igrati protiv pobednika duela Rišara Gaskea i Davida Ferera. Srpski teniser je kao treći na ATP listi postavljen za prvog nosioca na turniru, dok je Simon osmi i bio je treći nosilac u Dubaiju. Đokoviću je bilo potrebno skoro tri sata da slomi jak otpor Francuza, koji je dobio prvi set i imao brejk prednosti u trećem, odlučujućem setu.

Đoković je slabo počeo meč, a Francuz je to umeo da iskoristi tako da je prvi set dobio rezultatom 6:3. Srpski teniser je u trećem gemu imao dve brejk prilike koje nije iskoristio. Pri vođstvu od 3:2, Simon pravi brejk, što je bio presudni momenat u prvom setu.

Srpski teniser je u drugi set ušao sa znatno više strpljenja u odnosu na prvi. Do svog prvog brejka na ovom meču, Đoković je došao u 12. gemu što je bilo i presudno u drugom setu, koji je treći reket sveta dobio sa 7:5, iskoristivši drugu brejk loptu pri vođstvu od 6:5.

Treći set nije dobro počeo za Đokovića, pošto je Simon odmah uspeo da napravi brejk. Ipak, srpski teniser, koji je prvi nosilac turnira, uspeo je dva puta da oduzme servis protivniku, došavši i do meč lopte. Đoković je iskoristio prvu meč loptu, plasiravši se tako u svoje prvo finale u 2009. godini.

Ovo je bio treći susret srpskog tenisera i Simona, i Đoković sada vodi 2:1 u pobedama.

Protivnik najboljem srpskom teniseru biće pobednik meča Rišar Gaske - David Ferer.

Finalni meč na programu je u subotu, a pobednik turnira osvojiće 383.000 dolara i 500 ATP poena, dok će poraženi u tom duelu zaraditi 180.000 dolara i 300 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: