Novi treneri u Vizuri i Napretku

U klubovima Svislajon košarkaške lige Srbije nastavljaju se smene trenera, a na red su došli beogradska Vizura i kruševački Napredak.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 17.02.2009.

14:33

Default images

Vizuru je preuzeo dosadašnji trener Kruševljana, Radenko Varagić, koji je na klupi zamenio Ivicu Mavrenskog. Napredak će, sa druge strane, do kraja prvenstva voditi Varagićev dosadašnji pomoćnik Nenad Spasojević.

Mavrenski je smenjen posle poraza od poslednjeplasiranog Zdravlja iz Leskovca (76:77), pa je Varagić "zbog teške materijalne situacije" u Napretku prihvatio poziv kluba sa Tošinog bunara da ga zameni.

O težini situacije u Napretku svedoči i podatak da je igračima dve plate od svog novca isplatio najiskusniji igrač te ekipe Dragan Marković, nekada provereni prvoligaški igrač.

Pre Mavrenskog, Vizuru su u ovoj sezoni vodili Vinko Bakić i Oliver Popović, a klub je napustio talentovani plejmejker Stefan Sinovec (19), koji je otišao kod Popovića u ukrajinski Himik Južni.

Novi trener Kruševljana je Nenad Spasojević, koji je ranije radio sa mlađim selekcijama Napretka, a vodio je i ekipu Kruševca, koji je filijala Napretka.

U Svislajon ligi Srbije trenere su, uz Vizuru i Napredak, u toku sezone takođe promenili valjevski Metalac, Novi Sad, kragujevački Radnički, čačanski Borac i Ergonom iz Niša.

Vlada Đurovića su u Metalcu zamenili njegovi pomoćnici Aleksandar Icić i Dragan Simeunović, u Borcu su Milovana Stepandića nasledili pomoćnici Raško Bojić i Aleksandar Bjelić.

Đurović je preuzeo novosadsku Vojvodinu, dok je Stepandić prekomandovan u FMP posle ostavke Dušana Klipe. Borac je filijala FMP-a.

Kragujevčane posle Zorana Cvetanovića vodi Radovan Pešić, dok je Radomira Kisića u Novom Sadu nasledio Nemanja Danilović.

Umesto Ljubiše Aničića, trener Ergonoma bio je njegov pomoćnik Vlada Jovanović, a tu ekipu sada vodi Velisav Vesković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: