Venger: "Strpljivo sa trenerima"

Menadžer Arsenala Arsen Venger ocenio je da nestrpljenje čelnika engleskih klubova ne dozvoljava mladim trenerima u Engleskoj da se profesionalno usavrše.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 16.02.2009.

14:55

Default images

Venger je, tokom 12 godina u Arsenalu, prema podacima tog londonskog kluba bio svedok kako čak 107 menadžera u Premijer ligi gubi svoj posao. Poslednji primeri su Roj Kin (37), Pol Ins (41) i Toni Adams (42).

"Znate oni nisu bilo ko. Oni su tri ogromne ličnosti engleskog fudbala. Imaju vrhunski kvalitet, ali odlaze već posle šest meseci.
Vrlo je lako razumeti da globalna situacija otežava mladim trenerima da se probiju
", rekao je Venger za sajt Arsenala.

"Ako menjate trenera na svakih šest meseci mladi igrači neće moći da se razviju. Trener im neće dati priliku, pošto zna da će otići ako izgubi tri utakmice", dodao je francuski trener.

Adams je otkaz u Portsmutu dobio prošle nedelje, posle samo tri meseca na funkciji menadžera. Ins, koji je sa Adamsom igrao za
reprezentaciju Engleske, u decembru je dobio otkaz posle šest meseci na kormilu Blekburna.

Kin je na klupi Sanderlenda proveo dve i po godine, a u decembru je dao otkaz, pošto se ekipa nalazila u zoni ispadanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: