Partizanu pola novca od Jovetića?

Izvor: Željko Èaèija

Sreda, 14.11.2007.

19:38

Default images

Partizan će od prodaje Stevana Jovetića dobiti samo polovinu novca od ukupnog obeštećenja. Crno-beli su pre dve godine jednom španskom investicionom fondu prodali 30 odsto prava na Jovetića, i to za svega 250.000 evra, dok 20 odsto od ugovora pripada Stevanovom menadžeru Faljiju Ramadaniju. Crnogorac trenutno vredi bar deset miliona evra, ali će Partizan zaraditi samo polovinu od njegove prodaje.

Jovetić je prvo odbio, a zatim pristao da potpiše profesionalni ugovor s Partizanom. Najzaslužniji za to je Falji Ramadani, njegov menadžer. Prema rečima Zorana Stojadinovića, Ramadani je rekao Jovetiću da ostane u Humskoj, iako je imao ponude nekoliko velikih evropskih klubova.

"Ramadani je rekao Jovetiću da potpiše ugovor s crno-belima i time im učinio uslugu, odnosno, poklonio nekoliko miliona evra! Mogao je da odvede svog igrača u neki drugi klub i onda Partizan ne bi dobio ništa", rekao je Stojadinović.

Tadašnji čelnici crno-belih su zbog teške finansijske situacije napravili isti aranžman za još dvojicu igrača koji su tada bili samo perspektivni klinci, a za svu trojicu dobili su ukupno 750.000 evra. Predsednik kluba iz Humske Tomislav Karadžić potvrdio je ove informacije i istakao da je klub bio prinuđen na takav postupak, jer mu je bio neophodan novac.

"Menadžerska agencija ima 30 odsto prava na Jovetića, a njegov menadžer Falji Ramadani 20 odsto. Partizanu, dakle, pripada 50 odsto. Sigurno je da bi bilo bolje da imamo 100 odsto prava na Jovetića, ali klubu je tada bio potreban novac za tekuće potrebe, i 750.000 evra je bila značajna suma", rekao je Karadžić.

Španski investicioni fond koji ima udeo u Jovetićevom ugovoru zastupa poznati menadžer Zoran Stojadinović. Prema njegovim rečima, bio je veliki rizik uložiti toliki novac u neafirmisane igrače, tako da niko nema pravo da mu prebacuje bilo šta.

"Investicioni fond iz Španije koji ja zastupam poseduje 30 odsto ugovora Stevana Jovetića. Pored toga, imamo udeo u ugovorima još nekih igrača Partizana, i to nas je ukupno koštalo 750.000 evra. Taj posao zaključen je pre dve godine, u trenutku kad Partizan nije imao novca da isplati plate. Osim toga, ti igrači tada nisu odigrali ni jedan jedini sekund za prvi tim", kaže Stojadinović.

Menadžer ističe da, za razliku od Jovetića, na kome će španski investicioni fond zaraditi, postoje i primeri da je u sličnim transakcijama Partizan profitirao.

"Svi pričaju o Jovetiću, a niko neće reći, recimo, da sam izgubio pare na Nebojši Marinkoviću. Tu je i Lamin Dijara. Ja sam molio ljude u Partizanu da ga uzmu, oni su jedva pristali da ga dovedu, i to prvo na probu! Na kraju su dobili 50 odsto njegovog ugovora za 60.000 evra, i to sam tri meseca čekao da isplate taj novac. Sada taj Dijara vredi oko dva i po miliona evra. Partizan je praktično dobio na poklon polovinu te sume", rekao je Stojadinović.

Karadžić je potvrdio i ove Stojadinovićeve tvrdnje i istakao da će Partizan nesumnjivo zaraditi na Dijari.

"Dijara jeste pozitivan primer. Plaćen je simbolično i njegova cena je naglo porasla, tako da će klub tu profitirati. Ujedno, on i Jovetić jedini su igrači čiji su ugovori samo 50 odsto u vlasništvu kluba. Ima još fudbalera koji nisu 100 odsto u vlasništvu Partizana, ali su oni u mnogo manjem procentu vezani za menadžere" - rekao je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: