Policajac ubio navijača Lacija

Izvor: Dušan Kosanoviæ

Nedelja, 11.11.2007.

13:57

Default images

Tokom intervencije policije zbog sukoba navijača Lacija i Juventusa na autoputu u blizini Areca poginuo je jedan navijač rimskog kluba. Italijanska fudbalska federacija je na hitnom zasedanju odlučila da se odloži utakmica Inter - Lacio, a da preostale utakmice iz popodnevnog programa počnu 15 minuta kasnije, u znak žalosti. Nakon odluke FIGC-a, San Siro je ispražnjen, a članovi delegacije Lacija su napustili stadion u suzama. Prekid u Bergamu, u 9. minuti utakmice Atalanta - Milan.

Prema pisanju italijanskih internet portala, u prepodnevnim časovima je grupa navijača Lacija, poznatijih kao "Iridućibili", koji su putovali na derbi kola u Milanu, napala manju grupu Juventusovih navijača koji su krenuli na gostovanje u Parmu.

Juventini su pozvali u pomoć policiju, koja je ispalila nekoliko hitaca u želji da obuzda ultrase iz Rima, ali je tom prilikom usmrćen 26-godišnji Gabriele Sandri, poznati rimski DJ i jedan od istaknutih navijača nebeskoplavo-belih.

Ukoliko se navodi o krivici policije pokažu tačnim, to će dovesti da daljeg zaoštravanja odnosa ultras grupa i vlasti, koji su inače na kritično-lošem nivou nakon incidenata u Kataniji iz februara ove godine. Podsetimo, tada je jedan policajac izgubio život u nemirima koji su izbili nakon sicilijanskog derbija Katanija - Palermo.

U Italiji vlada velika napetost. Da strahovanja od novih sukoba nisu bez osnova, pokazali su i sukobi navijača Atalante sa policijom. Situacija se nije smirila ni nakon početka utakmice, a u 9. minuti je meč prekinut kada su tifozi iz Bergama, poznati kao jedna od najjačih ultras grupacija, pokušali da uđu na teren.

Navijačke grupe su odlučile da svi transparenti na današnjim utakmicama budu uklonjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: