Stojaković za B92:" Nema pripreme za šutiranje trojki"

Izvor: B92

Petak, 13.02.2004.

11:26

Default images

Od dopisnika B92 iz Sakramenta Dejana Markovića

Košarkaš Sakramento Kingsa Predrag Stojaković u po opštim ocenama najboljoj sezoni od dolaska u NBA izabran je po treći put za učešće u ALL star utakmici. Iako se nije našao u prvoj petorci zapada ( koja se dobija glasovima fanova) za trenere nije bilo dileme.

Trenutno treći strelac lige ( 25.4 poena) i po opštim ocenama najbolji čisti šuter lige ( iako ove godine za Kingse igra i radi mnogo više stvari) glatko je našao svoje mesto medju 12 igrača koji će predstavljati Zapadnu konferenciju na vikendu u „Stejpls Centru“ u Los Andjelesu.
Pored utakmice 24 odabrana, kapiten reprezentacije SCG pokušaće da se upiše u almanahe NBA lige trećom uzastopnom pobedom u brzom šutiranju trojki, čime bi izjednačio rekord legendarnog Lerija Birda sa kojim su već počeli da ga porede u Americi.

U izjavi za B92 Pedja kaže da se bez obzira na postignuto u karijeri i ovoj sezoni, iskreno obradovao ponovnom pozivu na meč „svih zvezda“:

Drago mi je što sam ponovo izabran na All star utakmicu. Verovatno je to opravdano obzirom da moja ekipa ima najbolji skor u ligi i da igram dobro. Bez obzira što je to treći uzastopni All star i dalje se radujem kao i pre, naravno i takmičenju u trojkama.
Takmičenje u trojkama je takodje tvoje treće učešće u toj discilpini. Prilika da treći put i osvojiš to takmičenje što je polazilo za rukom samo Birdu i Hodžisu. Da li imaš neku pripremu za šutiranje trojki ?

Obično noć pre tog takmičenja izadjem sa društvom, dobro se provedemo, napijemo se, posle toga se pojavim na tom takmičenju i osvojim ga. Prve godine kada sam trenirao izgubio sam , tako da ću nastaviti da praktikujem sa ovim što mi je donosilo pobede prošle dve godine.

Da li na treningu postoji neka vežba da što brže izbaciš tih 25 lopti ili se jednostavno pojaviš na takmičenju ?

To je jednostavno stvar koncentracije, zavisi koliko brzo udješ u ritam, ignorišeš publiku.Postoji i mala nervoza koliko god puta da se takmičiš, jer gleda te ceo svet, toliko kamera je upereno u tebe. Svaki prvi izlazak na parket u šutiranju trojki donosi nervozu, dok ne pogodiš par lopti, udješ u ritam i onda kreće...“ rekao je Stojaković koga će gledaoci TV B92 u direktnom prenosu All star vikenda videti na parketu „Stejplsa“ u subotu i nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: