LVG: Šta da popravim? Bićemo prvi!

Holanđanin Luj van Gal bio je oduševljen posle debija na klupi Mančester Junajteda.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

07:26

Default images

Njegov novi tim počeo je letnju američku turneju pobedom od 7:0 protiv LA Galaksija, privikavši se već posle tri dana rada na njegov sistem igre.

Van Gal je prethodni put na Rouz Boulu gledao finale SP 1994, koje nije donelo nijedan gol. Dvadeset godina i šest dana kasnije njegov novi tim samleo je rivala.

Kada vaš tim dâ sedam golova na meču, morate da budete srećni“, rekao je nasmejani Van Gal odmah posle meča.

Sistem u kome smo igrali danas je nov za većinu igrača, a radimo po njemu tek tri dana. Tek smo počeli da treniramo, mnogi igrači su se tek vratili, jer nam je dvocifren broj igrača bio na SP. Ako budemo ovako igrali cele sezone, bićemo prvi“.

Prošle sezone Junajted nije ličio na sebe, a mnogi su pomislili da je ekipa izgubila veru u sebe i da će posao novog menadžera biti da je vrati.

Nemam ja šta tu da vraćam, ono što sam video danas je tim koji ima pobednički mentalitet. Ono što je moj posao je da im stvorim sistem i na terenu i van njega. To je sve“.

Van Gal je već po dolasku u SAD imao negativne komentare na račun duge i naporne letnje turneje po SAD. U narednih 10 dana njegovu ekipu očekuju mečevi u Koloradu i Mičigenu, između kojih je utakmica u glavnom gradu Vašingtonu, što znači da će ekipa igrati u sve četiri časovne zone kontinentalnih SAD.

Došao sam ovde da spremim ekipu za sezonu, ali vidite: imamo dosta utakmica, idemo na mečeve sa Romom i Interom u Denver i Vašington. Žao mi je što u ovo vreme više provedemo u putu i igramo utakmice nego što ću spremati tim“, zaključio je Van Gal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: