SL: Partizanu pobeda za 2-1

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu Telekom rezultatom 77:67 u trećoj utakmici finalne serije KLS i poveli sa 2-1.

Izvor: SV

Četvrtak, 19.06.2014.

19:50

Default images

Utakmica je odigrana pred praznim tribinama hale Pionir, što je rezultat kazni nakon nereda iz prvog meča, a tokom kompletne utakmice imao je kontrolu rezultata.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 20 poena (5/16 iz igre) Aleksandar Pavlović je dodao 16, Žofre Lovernj je imao dabl-dabl (11p, 10sk), dok je na drugoj strani sjajan bio Boban Marjanović sa 22 poena.

U taboru Zvezde nije bilo Ivana Radenovića zbog povrede, Dejan Musli nije bio u sastavu Partizana zbog infekcije, a umesto Petra Aranitovića u timu "crno-belih" našao se Vanja Marinković.

Uz pomenute strelce u ekipi Partizana, odličnu partiju pružio je Đorđe Gagić, ubacio je 11 poena, uglavnom posle skokova i iz "drugih napada", upisao je ukupno osam uhvaćenih lopti pod obručima.

Kompletna petorka Partizana je odlično otvorila utakmicu, dok je na drugoj strani “vukao“ samo Nelson, od prvih devet poena svog tima plejmejker je postigao sedam.

Već u šestom minutu trener domaćih Duško Vujošević dobio je tehničku grešku, zbog protesta nakon odluke sudija da nije bilo faula nad Bogdanom Bogdanovićem. Neposredno nakon toga središte igre Zvezde prebačeno je na Marjanovića, koji je smanjio vođstvo protivnika na dva poena.

Ključan momenat u povratku ekipe Dejana Radonjića bio je ulazak Luke Mitrovića, imao je mladi krilni centar sjajnu rolu, ali je u drugom poluvremenu bio potpuno zaboravljen na klupi.

Gosti su bez Branka Lazića ostali već u 15. minutu, bek Zvezde nije mogao da se izbori sa Pavlovićem, napravio je četiri lične greške, a potom i tehničku. Serija slobodnih bacanja donela je Partizanu +5, a tehničkom greškom “nagrađena“ je i klupa Zvezde, posle protesta nakon ulaza i polaganja Nelsona.

Nastavak duela doneo je dominaciju gostiju pod koševima, ali je Partizan zonskom odbranom potpuno zbunio protivnika, a potom i sigurnim šutem za tri poena stigao do dvocifrene prednosti.

Tačku na utakmicu stavio je Tepić trojkom iz ugla. Kada su statistički parametri u pitanju, Partizan je zabeležio sasvim solidnih 8 od 17 izvan linije za tri poena, dok je Zvezda šutnula 11 više, a pogodila tri manje.

Četvrta utakmica u seriji igra se u subotu, takođe od 20.00, a domaćin je Crvena zvezda Telekom, u hali Pionir.

Tok meča

StarSport
Partizan je startovao duel sa petorkom koju čine Milenko Tepić, Bogdan Bogdanović, Aleksandar Pavlović, Žofre Lovernj i Đorđe Gagić, dok su na drugoj strani DeMarkus Nelson, Jaka Blažič, Branko Lazić, Tadija Dragićević i Boban Marjanović.

Treneri obe ekipe imaju na raspolaganju kompletne timove, vratili su se u sastave suspendovani Aleksandar Pavlović i Nikola Milutinov, te DeMarkus Nelson.

Prvi napad imala je ekipa Zvezde, ali je već na startu blokadu zabeležio Bogdanović. Pavlović je potom promašio, a napad, uslovno rečeno, gostiju prekinuo je Lovernj faulom. Prve poene na meču postigao je Nelson, a na isti način reagovao je Gagić na drugoj strani.

Osam poena Partizana postigla su četiri različita igrača, a u timu Zvezde jedini raspoloženi na početku bio je Nelson. Hendikep za Partizan su dve rane lične greške Pavlovića, koga je veoma brzo zamenio Bertans. Gagić je doneo dvocifreni broj poena na konto Partizana, 10:6.

Trojkom Nelsona Zvezda je stigla na svega poen zaostatka, da bi u nastavku Partizan propustio dva napada. Već u šestom minutu utakmice trener domaćih je dobio tehničku grešku, Vujošević je bio nezadovoljan nedosuđenim prekršajem nad Bogdanovićem.

Posle slobodnog bacanja u sledećem napadu Marjanović je zakucao preko Bertansa uz prekršaj za prvo vođstvo gostiju, 12:10. Igra Partizana se potpuno raspala, na loša rešenja u napadu nadovezao se još jedan prekršaj nad Marjanovićem uz faul. Centar Zvezde je pogodio za 16:10.

Protesti i na drugoj strani, klupa Zvezde je ustala na noge posle nepriznavanja poena Marjanovića, ali je evidentno bilo da je isteklo vreme za napad. Trojkom Bertansa, te polaganjem Milutinova Partizan se vratio na 16:15.

U poslednjem minutu je Gagić zakucao i doneo preokret, međutim Mitrović je "koust tu koust" prodorom pogodio za dva uz faul Bertansa. Promašio je, Milutinova je lopta preskočila i pala u ruke Marjanovića, koji je doneo dva poena prednosti Zvezdi, 19:17.
StarSport
Druga deonica je startovala pogotkom iz odbojke Luke Mitrovića, Pavlović je preuzeo inicijativu u ekipi Partizana, najpre promašio, a u sledećem napadu pogodio uz faul. Mitrović je nerešiva enigma za centre Partizana, pogodio je levi poluhorog, potom i posle skoka u napadu za 25:20.

Odgovorio je Pavlović dalekometnom trojkom, a potom je Raško Katić napravio grešku u koracima, posle čega je Bogdanović ubacio trojku i preokrenuo na 26:25. Pavlović je napravio velike probleme Laziću, koji je skrivio četvrti faul, a potom i tehničku, tako da Zvezda ostaje bez svog najboljeg defanzivca veću 15. minutu.

Serija slobodnih bacanja donela je Partizanu +5, Pavlović, Bogdanović i Bertans su bili precizni, a posle opšteg meteža na terenu, Lovernj se najbolje snašao, pogodio za dva, ali je poene posle dugo vremena za Zvezdu postigao Dženkins, 32:27.

Nervoza Pavlovića nikako ne može da se smiri, treći prekršaj je napravio udarivši laktom Blažiča, posle čega je Simonović ubacio trojku, ali je igrom 2+1 Bogdanović vratio na +7, 37:30.

Bogdanović je imao još slobodnih bacanja, posle pogotka Dženkinsa, odbrane na obe strane ne funkcionišu dobro, pa su poene upisali Marjanović i Lovernj, 41:34. Klupa Zvezde je tražila faul uz koš Nelsona, ali je dobila tehničku, Bogdanović je realizovao jedno bacanje, potom promašio trojku, pa je poluvreme završeno sa 44:37.
StarSport
Veliki problem za Partizan na početku treće deonice, Zvezda je dominantna pod oba koša, a pored ofanzivnih skokova centara, bekovi su odlični pod svojim obručem, Nelson je "zalepio" Bogdanovića na tablu. Dva i po minuta domaći nisu pogodili, a serijom 4:0, zonom 2-3 u odbrani se približila na tri razlike.

Lovernj je pogodio za dva, Lipovij isforsirao u sledećem, a konačnih nekoliko sekundi predaha donela je lična greška Bertansa, 46:41. Nelson je nastavio sa odličnom partijom, pogodio je trojku, ali odmah vratio Bogdanović, da bi seriju nastavio Simonović, 51:47. Trojka na trojku, Dragićević pa Pavlović, posle čega je pogodio Marjanović za 56:52.

Ponovo se nije znalo gde je lopta, Simonović je izgubio, Milutinov prihvatio i potom nesportski faulirao Milutinova, koji je potom nadmudrio Katića, ali već u sledećem napadu napravio faul nad iskusnijim kolegom. Bertans nije iskoristio kontranapad, ali je na pravom mestu bio Gagić, za 61:52.

Posle tajm-auta se Zvezda nije dobro snašla na zonsku odbranu Partizana, loše je odigran pozicioni napad, Bogdanović se zaleteo u kontru, pronašao Andrića koji je bio veoma neprecizan za tri poena, ali je opet Gagić pokupio "otpadak" i postavio 63:52.
StarSport
Serija Partizana je nastavljena na početku poslednje deonice, dok je Zvezda preko Dragićevića pokušavala da poentira, domaći tim je povećao razliku košem Pavlovića, posle 11:0 i dva faula Tepića nad Dženkinsom Blažič je poentirao za 67:54.

Posle dužeg perioda na parketu se ponovo pojavio Mitrović, Lovernj je morao veću pažnju da obrati na njega, što je ostavilo prostora Marjanoviću da u duelu sa Milutinovim poentira. Neposredno potom, Pavlović je pri pokušaju rampe faulirao Blažiča. Slovenački reprezentativac je ušao u seriju i smanjio na 67:60.

Nalet Zvezde odbio je Lovernj trojkom, Bertans je dodao još jednu za 73:62, posle čega je Radonjić tražio minut odmora. Marjanović je nastavio sa odličnom igrom, iznudio je prekršaj Gagića, a potpuno nerezonskom odlukom Lovernj je dirao loptu u silaznoj putanji, za 73:65.

Petu ličnu grešku Milutinov je dobio po izlasku iz bloka Blažiča, a prethodno su sudije dodelile loptu Zvezdi, posle loše solo akcije Bogdanovića. Praktično ni iz čega Tepić je pogodio trojku, Lovernj se zavukao pod obruč, bez ikakve ideje, ali je uspeo da doturi dodavanje beku Partizana koji je bio precizan, 76:67.

Poslednji poen na meču postigao je Đorđe Gagić sa linije slobodnih bacanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

319 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: