Arsenal jedva, Junajted ubedljiv

Fudbaleri Arsenala pobedili su Brajton sa 3:2 (1:1) i tako se plasirali u osminu finala FA Kupa.

Izvor: MN

Subota, 26.01.2013.

18:37

Default images

Mančester siti je minimalnim rezultatom savladao Stouk, a iznenađenje je priredio trećeligaš Milton Kins pobedom nad Kvins Park Rendžersom 4:2 (4:0).

Mančester junajted bio je ubedljiv protiv Fulama sa 4:1, u poslednjem subotnjem meču četvrtog kola.

Siti se dugo mučio protiv Stouka i delovalo je da će o pobedniku duela odlučivati repriza u Mančesteru, ali su izabranici Roberta Mančinija u finišu meča stigli do prednosti. Prolaz u narednu fazu je svom timu doneo je Pablo Zabaleta u 85. minutu.

Srpski reprezentativac Aleksadar Kolarov počeo je meč u startnoj postavi, ali ga je u 62. minutu zamenio Serhio Aguero.

Arsenal se provukao na gosotovanju Brajtonu i sa 3:2 se plasirao u narednu rundu takmičenja. Domaći su dva puta vraćali zaostatak, ali je Volktot pet minuta pre kraja doneo pobedu ‘tobdžijama’.

Izabranici Arsena Vengera su poveli preko Žirua u 16. minutu, a izjednačujući pogodak Barns postiže 15 minuta kasnije. Francuz drugim golom na meču vraća prednost svojoj ekipi u 56. minutu, a opuštanje fudbalera Arsenala kažnjava Uloa u 62. minutu za 2:2. Tio Volkot je pet minuta pre kraja spasio svoju ekipu igranja još jednog meča sa neugodnim drugoligašem.
Beta/AP
Trećeligaš Milton Kins priredio je veliko iznenađenje, jer je na Loftus Roudu sa 4:2 savladao premijerligaša Kvins Park Rendžers. KPR je tek u završnici golovima Džeja Botrojda i Fabija uspeo da ublaži poraz. Gosti su poveli već u četvrtom minutu autogolom Armana Traorea, a u 40. minutu prednost je duplirao Rajan Lav. Strelac trećeg gola bio je Rajan Harli u 50. minutu, a šest minuta kasnije mrežu domaćih zatresao je i Daren Poter.

Fudbaleri Noriča su kod kuće izgubili od petoligaša Lutona, a jedini gol na meču postigao je Rendel u 80. minutu.

Mančester junajted je poveo već u drugom minutu iz penala, jer je jedan od igrača Fulama igrao rukom u kaznenom prostoru, a sigruan sa bele tačke bio je Rajan Gigs. Drugo poluvreme počelo je golovima Runija i Ernandesa u 50, odnosno 52. minutu. Meksikanac je postigao i četvrti gol za svoju ekipu u 66. minutu, a utešni gol za Fulam postigao je Hjuz deset minuta kasnije.

Rezultati:
Stouk - Mančester siti 0:1
Norič - Luton 0:1
Maklsfild - Vigan 0:1
Derbi - Blekburn 0:3
Hal - Barnsli 0:1
Midlzbro - Alderšot 2:1
Reding - Šefild Junajted 4:0
Hadersfild - Lester 1:1
Kvins Park Rendžers - Milton Kins Dons 2:4
Bolton - Everton 1:2
Brajton - Arsenal 2:3
Mančester junajted - Fulam 4:1

Nedelja:
Brentford - Čelsi (13h)
Lids - Totenhem (15h)
Oldam - Liverpul (17h)

Petak:
Milvol - Aston Vila 2:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: