Ibra: Bitnija je titula u prvenstvu

Pari Sen Žermen počinje ovosezonsku kampanju u Ligi šampiona, prvu posle sedam sezona, kao domaćin utakmice protiv Dinama iz Kijeva.

Izvor: NS

Ponedeljak, 17.09.2012.

14:53

Default images

Ove dve ekipe su u dosadašnjoj istoriji odigrale četiri meča, i u međusobnom skoru PSŽ ima dve pobede, jedna utakmica je završena nerešeno, uz jednu pobedu Dinama.

Interesantno je da je Dinamo Kijev u dvomeču protiv PSŽ -a pre tri sezone izbacio tim iz Pariza u četvrtfinalu Kupa UEFA ukupnim rezultatom 3:0. Meč na “Parku prinčeva” završen je rezultatom 0:0.

Od tada toga se sve promenilo po pariski klub, u klub su došli prebogati šeici iz Katara i u klub uložili preko 160 miliona evra.

U letnjem prelaznom roku u klub su došli Tijago Silva i Zlatan Ibrahimović iz Milana, Ezekijel Laveci iz Napolija, Gregori Van der Vil iz Ajaksa, talentovani Marko Verati iz Peskare, a u januaru stiže Lukas Moura.

Zlatan Ibrahimović, koji je u klub stigao za 20 miliona evra izjavio je da mu je mnogo bitnije da sa klubom iz Pariza osvoji titulu u prvenstvu Francuske nego trofej najelitnijeg evropskog takmičenja koji do sada nije osvojio.

Ekipa Pari Sen Žermena trenutno zauzima četvrto mesto u francuskom prvenstvu sa devet bodova, šest manje od vodećeg Olimpik Marseja.

“Park prinčeva” biće domaćin utakmica LŠ po prvi put posle skoro osam godina pošto će ugostiti ekipe Dinama iz Kijeva i Zagreba i ekipu Porta.

Problem za ekipu biće neiskustvo igranja u LŠ, međutim Ibrahimović poručuje da će se ekipa maksimalno potruditi da što bolje igra tokom cele sezone.

“Najbitnije je da ove godine osvojimo domaće prvenstvo. PSŽ nije osvojio domaće prvenstvo jako dugo vremena, još od 1994. godine, i daćemo sve od sebe da osvojimo titulu i što bolje prođemo u LŠ, ali igraćemo protiv jakih ekipa, dok u našem timu ima igrača koji nikada nisu igrali LŠ”, istakao je Ibrahimović.

Švedski napadač, koji je do sada postigao pet golova za klub iz Pariza, rekao je da mu je velika želja da osvoji LŠ, ali u slučaju da ne osvoji trofej najelitnijeg evropskog takmičenja neće reći kako je njegova karijera bila neuspešna.

“Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera svih vremena koji nikada nije osvojio trofej, ali nikako ne smete reći da je njegova karijera bila neuspešna”, zaključio je Ibra.

Utakmica PSŽ – Dinamo Kijev igra se u utorak na “Parku prinčeva” sa početkom u 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: