Ćošak Radivoja Koraća u Knezu

Na uglu Knez Mihailove i Obilićevog venca u petak je postavljena spomen-ploča i obeležen Ćošak Radivoja Koraća, u čast legendarnog košarkaša.

Izvor: JT

Petak, 08.06.2012.

14:44

Default images

Otkrivanju spomen-ploče u čast popularnog ’Žučka’ prisustvovavali su članovi njegove porodice i prijatelji, predstavnici Košarkaškog saveza Srbije i Beograda.

Pored njih, obeležavanje Ćoška Radivoja Koraća propratio je i deo ekipe filma „Žućko – priča o Radivoju Koraću“, kao gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine Grada Aleksandar Antić.

Spomen-ploča se nalazi tačno ispod zidnog sata kod zgrade u Knez Mihailovoj 10.

Korać rođen je 5. novembra 1938. u Somboru i bio je jedan od najboljih jugoslovenskih košarkaša svih vremena i jedan od onih koji su košarku doveli do statusa ujednog od najpopularnijih sportova u SFRJ.

Sa reprezentacijom je osvojio po dve srebrne medalje na prvenstvima Evrope (1961, 1965) i prvenstvima sveta (1963, 1967) i jednu na Olimpijskim igrama (1968), kao i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 1963. Sa ekipom OKK Beograda Korać je četiri puta bio prvak Jugoslavije.

Korać je tragično je stradao u saobraćajnoj nesreći 2. juna 1969. u 31. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: