Rožeu Mili oduzeta počasna funkcija

Fudbalski savez Kameruna oduzeo je legendarnom fudbaleru Rožeu Mili titulu počasnog predsednika jer je kritikovao rad čelnih ljudi te organizacije.

Izvor: MN

Četvrtak, 17.05.2012.

12:09

Default images

Mila, koji je kao igrač 1990. godine predvodio selekciju Kameruna do četvrtfinala na SP u Italiji, rekao je da oseća veliko olakšanje zbog ovog poteza nacionalnog saveza.

On je najavio da će nastaviti sa pokušajima da smeni aktuelno rukovodstvo, koje, prema njegovom mišljenju, uništava seniorski nacionalni tim.

"Čekao sam dugo na ovaj trenutak. Odluka Saveza me ne boli, jer nisam ni bio zaposlen u toj organizaciji. Samo sam im pomagao i pokušavao da normalizujem stanje u kamerunskom fudbalu. Nastaviću da se borim da ih skinem sa funkcija", poručio je Mila.

Glavna meta Milinih napada je predsednik FS Kameruna Mohamed Ija, pre svega zbog loših rezultata reprezentacije na Afričkom kupu nacija, kao i disciplinskim postupcima prema najboljem igraču Samjuelu Etou.

Eto je bio suspendovan jer je predvodio štrajk reprezentativaca koji su se žalili da, uprkos dogovoru sa savezom, nisu dobili novac za odigrane utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: