Rud van Nistelroj završio karijeru

Jedan od najboljih golgetera u poslednjoj deceniji, Holanđanin Rud van Nistelroj saopštio je da završava profesionalnu karijeru.

Izvor: AK

Ponedeljak, 14.05.2012.

13:16

Default images

Van Nistelroj, koji je protekle sezone igra za Malagu u Španiji, ima 35 godina, a vrhunac karijere imao je u Mančester junajtedu (2001-2006) i Real Madridu (2006-2010).

Tokom 19-godišnje karijere igrao je još za Den Boš, Herenven, PSV i Hamburger SV, a na 589 utakmica postigao je 347 golova. Za Holandiju je na 70 utakmica dao 35 golova.

Van Nisterloj je drugi najbolji strelac Lige šampiona svih vremena (62 gola, prvi Raul sa 71), a tri puta je bio najbolji strelac takmičenja. Sjajni Holanđanin je najbolji strelac u tri različite evropske lige (Engleska, španska i holandska).

Jedina velika nepravda je što Van Nistelorj nikada nije osvojio titulu šampiona Evrope.
Beta/AP
Karijeru je počeo u Den Bošu 1993. godine, da bi posle četiri sezone prešao u Herenven. Samo godinu dana kasnije privukao je pažnju skauta PSV-a za koji je tokom tri sezone postigao 75 golova u 91 utakmici.

Sjajan golgeterski učinak nije promakao Ser Aleksu Fergusonu koji je čekao godinu dana da se Van Nistelroj oporavi od povrede i doveo ga u Mančester junajted 2001. godine za tadašnji birtanski transfer rekord od 19 miliona funti.
Beta/AP
Sa Junajtedom je osvojio sva četiri domaća takmičenja (Premijer liga, FA kup, Liga kup, Komjuniti šild).Postigao je 150 golova u 219 utakmica za "crvene đavole", da bi 2006. izgubio mestu u startnoj postavi i prešao u Real Madrid.

Iako je imao mnogo problema sa povredama u Madridu, osvojio je Superkup Španije uz 64 gola na 96 nastupa. Usledile su dve sezone u HSV-u gde je češće bio na tribinama nego na terenu (44 utakmice, 17 golova), da bi poslednju sezonu u karijeri odigrao u ambicioznom timu Malage i na 32 utakmice postigao 5 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: