Servet: Mesec dana za sređivanje

Civilni sud u Švajcarskoj naložio je novom vlasniku Serveta da u roku od mesec dana ponudi mere izlaska iz krize kluba koji je početkom meseca proglasio stečaj.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 20.03.2012.

15:51

Default images

Tokom tog perioda uprava je obavezna da ponudi konkretan i detaljan plan stabilizacije kluba, kao i njegovu izvodljivost i uticaj na finansijsko stanje.

Servet je početkom marta proglasio bankrot, a bivši vlasnik kluba, iranski biznismen Mađid Pišjar, rekao je da je za loše finansijsko stanje kriva lokalna vlast, jer mu nije pružila očekivanu podršku.

Prema rečima novog vlasnika Serveta Hjua Kveneka, klubu je potrebno između pet i 10 miliona švajcarskih franaka da bi završio sezonu.

Klub iz Ženeve već je jednom bankrotirao 2005, zbog čega je morao da napusti takmičenje u najjačoj ligi Švajcarske.

Švajcarska fudbalska liga ove godine prolazi kroz potpuni finansijski haos. Pre Serveta i Ksamaks iz Nešatela je u toku sezone proglasio bankrot i napustio takmičenje.

Najveću medijsku pažnju privukao je Sion, koji je suspendovan iz evropskih takmičenja (iako je na terenu izbacio Seltik u kvalifikacijama za Ligu Evrope), zbog kršenja zabrane o transferima igrača. Klub iz kantona Vale je tužio UEFA civilnom sudu, a Evropska kuća fudbala je uzvratila direktnom ucenom švajcarskom savezu - ili će oduzeti Sionu sve dotle stečene bodove (36) ili Švajcaraca više neće biti u Evropi. Jasno, federacija je pristala da kazni Sion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: