Zatvor za hrvatske zvaničnike

Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odredio je 30 dana pritvora dvojici visokih zvaničnika Hrvatskog fudbalskog saveza zbog nameštanja utakmica.

Izvor: JT

Subota, 10.12.2011.

12:40

Default images

Potpredsedniku HNS Željku Širiću i predsedniku Sudijske komisije Stjepanu Djedoviću pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja počinjenih dela. Advokat osumnjičenih kratko je rekao novinarima da je ceo slučaj „podvala“.

Širić i Djedović uhapšeni su u četvrtak uveče, a prema nezvaničnim informacijam hrvatskih medija, glavnu ulogu u hapšenju odigrao je predsednik Hajduka iz Splita Hrvoje Maleš.

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) tereti Širića i Đedovića za primanje mita i protivpravno posredovanje.

USKOK je u subotu saopštio da su oni od avgusta do početka decembra, u Krapinskim Toplicama, Splitu i Zagrebu, pošto je odgovorna osoba jednog fudbalskog kluba za taj klub tražila pošteno suđenje u sezoni 2011/12, od te osobe tražili da na ime starih dugovanja preda iznos od 95.000 evra.

Pošto je ta osoba, čije ime USKOK nije objavio, odbila da da traženi novac, uz obrazloženje da ga ne može isplatiti jer u klubu nema ’crnih fondova’, Širić je tražio da mu do Božića 2011. preda iznos od 20.000 do 30.000 evra, a on će klubu zauzvrat u nastavku fudbalskog prvenstva osigurati pošteno suđenje. Okrivljeni su, kako je naveo USKOK, 8. decembra od odgovorne osobe kluba preuzeli iznos od 30.000 evra. Hrvatski mediji pišu da je reč o pravoj filmskoj akciji, a primopredaja novca obavljena je u hotelu „Antunović“ u Zagrebu, gde je predsednik Hajduka došao ozvučen. Odmah po predaji novca, Širića i Djedovića je iznenadio USKOK i uhapsio ih.

Obojica osumnjičenih su prestali aktivno da sude na fudbalskim terenima i postali su fudbalski funkcioneri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: