JSL: Zvezda se "sveti" Metalcu

Nedelju dana ouči velikog derbija, igrači Crvene zvezde u 22. kolu gostuju Metalcu u Kragujevcu, ekipi kojoj su "dužni" iz prethodne sezone.

Izvor: B92

Petak, 15.04.2011.

14:07

Default images

Zvezda je druga na tabeli sa tri boda zaostatka za Partizanom, a Metalac, koji je na granici ispadanja dobio je nogov trenera pre samo nekoliko dana.

Trener "crveno-belih" Robert Prosinečki rekao je da ga ne zanima igra Metalca, već samo to kako će meču pristupiti njegovi igrači.

"Razmišljam samo o nama. Ako budemo igrali kako treba pobedićemo i ovu utakmicu. Tu i tamo pogledam druge klubove, tako da znam njihove kvalitete", rekao je Prosinečki novinarima u Beogradu.

On je kazao da takav pristup ne smatra "bahatim".

"To nije bahato, nego ne želimo da se prilagođavamo igri drugih, već oni nama. U fudbalu, ipak, može svašta da se desi, a mi ćemo se sutra pobrinuti da ne bude iznenađenja", kazao je trener "crveno-belih".

Crvena zvezda je prošle sezone izgubila od Metalca sa 2:1, posle čega je smenjen tadašnji trener Vladimir Petrović.

Sadašnji šef stručnog štaba Prosinečki ocenio je da su "crveno-beli" favorit u utakmici, jer se nalaze na drugom mestu tabele Super lige sa 53 boda, dok je Metalac 14. sa 13 bodova.

"Verujem da smo favoriti i da možemo da pobedimo. Nadam se da ćemo angažovanom igrom doći do željena tri boda. Imamo samopouzdanje i dobru atmosferu u timu, takodje, igramo dobro", rekao je Prosinečki.

Trenutno je u medijima aktuelna tema o sudjenju u fudbalskom prvenstvu Srbije, ali Prosinečki nije želeo da posveti mnogo pažnje tome.

"Ne tražimo ničiju pomoć. Nadam se da ćemo imati korektno sudjenje u svim utakmicama. Sigurno je da sudije ponekad pogreše, ali neću ulaziti u to da li su te greške namerne ili ne", istakao je Prosinečki.

Aval Isah dobro pamti prošlogodišnju partiju Zvezde u Kragujevcu.

Mi svi znamo kako smo igrali tamo prošle godine. Izgubili smo. Ali sada nije takva situacija u ekipi, sada smo spremniji, i ova utakmica je veoma važna za nas. Ekipa nije ista kao tada, i idemo tamo da pobedimo", jasan je Isah.

Reprezentativac Gane Li Adi, koji je bio u drugom planu kod Zvezdinog trenera zbog kašnjenja posle obaveza u nacionalnom timu svoje zemlje,
od meča sa Metalcem ponovo će biti u konkurenciji za sastav "crveno-belih".

"Imao sam dugačak razgovor sa Adijem o celoj situaciji. On je ponovo u konkurenciji za tim, ali moraće radom i ponašanjem da se izbori za
povratak u startnu postavu"
, rekao je Prosinečki i dodao da Adi neće igrati u Kragujevcu.

Robert Prosinečki će za utakmicu sa Metalcem u Kragujevcu, u subotu u 14.00h, u tim vratiti golmana Sašu Stamenkovića. Pored njega u startnoj postavi igraće još: Ninkov, Vilotić, Tošić, Mikić, Isah, Evandro, Kadu, Borha, Kaluđerović i Jevtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: