Od nedelje slede muke za Cibonu

Cibona se nalazi u očajnoj finansijkoj situaciji i ukoliko uskoro ne bude pronadjeno rešenje "vukovi" bi mogli da dožive još težu sudbinu od Crvene zvezde.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.11.2010.

17:01

Default images

Predsednik kluba Vlatko Previšić potvrdio je da je u Draženovom domu u četvrtak isključenja struja, što je poslednji u nizu problema sa kojim se uprava suočava.

"U 10 sati nam je isključena struja. U nedelu ćemo najverovatnije igrati protiv Radničkog, a posle toga nisam siguran šta će biti sa klubom" rekao je Previšić za Index.

Prema njegovim rečima, klub je na kraju 2009. godine imao dugove od 54 miliona kuna, što je oko sedam miliona evra, ali su oni do sada znatno uvećani.

"Dugovanja nisu sporna, ali klub ima poslovni prostor koji prema procenama vredi između 60 i 80 miliona kuna. Problem je, međutim, što mi sada ne možemo da ga prodajemo, jer je pod hipotekom Zagrebačke banke", rekao je Previšić.

Upravo taj poslovni prostor je glavni kamen spoticanja na relaciji Cibona - grad Zagreb. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić traži da klub prepusti gradu poslovni prostor, ili mu preti potpuni slom.

"Pozivam razumne ljude u klupskoj upravi da prepuste poslovne prostore gradu. To će se ionako dogoditi, hteli oni to ili ne", izjavio je Bandić.

U klubu do sada nisu želeli da nekretnine vredne između sedam i deset miliona evra daju za 23,5 miliona kuna (oko tri miliona evra), koliko bi gradski budžet koštala otplata Ciboninog kredita.

"Dinamo je želeo da nam pozajmi novac, ali grad to nije dopustio i tako nam je stavljena omča oko vrata. Otišli su nam svi sponzori, jer im neko tiho sugeriše da ne ulaze u Cibonu. Više nisam siguran šta će biti s klubom naredne sedmice", rekao je Previšić.

Prvi čovek Cibone je dodao da će posle svega klub biti primoran da gradu da sve nekretnine.

"Gradu ćemo dati sve naše nekretnine, ali pod pravnim garancijama da će sanirati Cibonu. U ovom trenutku je jedino važno da klub ne propadne. Cibona je emocija Zagreba, a ako uprkos svemu nadvladaju sitni lični interesi i klub propadne, onda neka se to dogodi", rekao je Previšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: