Tod: Timovi mogu da propuštaju trke

Predsednik Svetske automobilske federacije (FIA) Žan Tod potvrdio je da timovi mogu da propuste tri trke u toku sezone, bez ikakve kazne.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2010.

11:47

Default images

U prethodnih nekoliko nedelja pojavile su se informacije da USF1 i Kampos imaju probleme sa finansijama i da postoji mogućnost da neće imati spreman bolid za start sezone, trku za Veliku nagradu Bahrenina koja je na programu 14. marta. Ipak, timovi su to demantovali, a prvi čovek Formule 1 Berni Eklston je, takođe, rekao da mogu da propuste prve tri trke ako bude potrebno.

U prethodnim godinama timovi bi se, u slučaju propuštanja jedne trke, suočavali sa velikim kaznama ili potencijalnim isključenjem iz šampionata.

"Na poslednjem sastanku Svetskog saveta za auto-moto sport mogućnost propuštanja tri trke za sve timove je odobrena, čak i ako nije reč o tri uzastopna Gran prija", rekao je Tod.

Prvi čovek FIA je, takođe, razjasnio šta će se desiti ako neki od timova ne bude mogao da učestvuje u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

"Ako neki od timova ne bude u mogućnosti da se takmiči, uvođenje novog tima nije automatsko. FIA je ta koja odlučuje da li neki tim može da uđe u Formulu 1 ili ne", istakao je Tod.

Francuz je otkrio i da će po završetku mandata napustiti čelnu funkciju FIA, i da ne planira da 'vlada' svetskim auto-moto sportom kao njegov prethodnik Maks Mozli, koji je 16 godina bio predsednik te organizacije. Tokom mandata Tod planira da nastavi sa smanjenjem troškova, ali promenom propisa, a ne uvođenjem ograničenja budžeta, koji bi mogao da otera Formulu 1 iz Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: