Šampionat sveta u plivanju i vodenim sportovima 2024. u Dohi

Međunarodna plivačka federacija (FINA) objavila je da će 21. Svetsko prvenstvo u plivanju u vodenim sportovima biti održano od 2. do 18. februara 2024. u Dohi.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 12.07.2022.

21:25

Šampionat sveta u plivanju i vodenim sportovima 2024. u Dohi
Foto: Profimedia

Svetsko prvenstvo je prvotno bilo zakazano za leto 2023. godine, međutim zbog pomeranja šampionata sveta u japanskoj Fukuoki na leto 2023. godine, bilo je potrebno promeniti termin takmičenja u Dohi.

"Posvećeni smo tome da sportistima pružimo dodatne mogućnosti da se takmiče. Današnja objava je dokaz toga. Izuzetno smo srećni što imamo domaćina događaja u Dohi koji deli našu strast prema vodenim sportovima, uz spremnost i fleksibilnost da organizujemo ovaj prestižni događaj za dobrobit sportista," rekao je predsednik Fina Husain Al-Musalam.

"Objekti svetske klase osiguraće da sportisti mogu da nastupe na najvišem nivou, inspirišući sledeću generaciju ljubitelja vodenih sportova", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: