Unikaha nepobediva, trijumf Orteza

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Četvrtak, 26.01.2006.

01:26

Default images

Pet mečeva Evrolige odigranih u sredu uveče donelo je veliku borbu i nekoliko iznenađujućih rezultata.

U grupi B Efes Pilsen je naneo treći uzastopni poraz Lietuvos Ritasu. Do po bede u Vilniusu (74:65) turski klub došao je uprkos vođstvu vlasnika ULEB kupa od 16 poena tokom druge četvrtine. Odličan je bio hrvatski reprezentativac Marko Popović – 27 poena, 6 ukradenih lopti.

U drugom meču te grupe Prokom Trefl je u Sopotu bio bolji od Olimpijakosa 79:77. Taj rezultat mogao bi da utiče na to da obe ekipe ostanu bez mesta u drugoj fazi.

Unikaha iz Malage sada je na čelu grupe C, u kojoj igra i Partizan (četvrtak, 19.15, duel sa Ulkerom u Istanbulu). Andalužani su u Atini pobedili Panatinaikos 95:93, a presudio je Beni Rodriges. Unikaha nije izgubila u poslednjih deset mečeva, a nanela je jedina dva poraza ekipi Željka Obradovića.

U drugom meču grupe Po Ortez je pobedio Montepaski 83:79 i značajno povećao svoje šanse u borbi za slobodnu petu poziciju u grupi, sa koje će još jedan tim u drugu fazu.

U Grupi A odigrana je samo jedna utakmica u kojoj je prvoplasirana Taukeramika ubedljivo slavila protiv Benetona 91:73. Tim iz Treviza takođe je već obezbedio mesto u 16 najboljih, a odličan nastup imao je naš centar Petar Popović.

Plasman u drugu fazu Evrolige već su izborili iz Taukeramika, Klimamio, Žalgiris i Beneton iz grupe A, Makabi, Efes Pilsen i Lietuvos Ritas iz grupe B, Unikaha, Panatinaikos, CSKA i Real Madrid iz grupe C.

Grupa A:
Taukeramika – Beneton              91:73
AEK – Union Olimpija              četvrtak
Žalgiris Kaunas – Bamberg        četvrtak
Klimamio Bolonja – Strazbur     četvrtak

Grupa B:
Prokom Trefl – Olimpijakos        79:77
Lietuvos Ritas – Efes Pilsen         65:74
AJ Milano – Makabi Tel Aviv    četvrtak
Cibona – Barselona                   četvrtak

Grupa C:
Po Ortez – Montepaski               83:79
Panatinaikos – Unikaha               93:95
Ulker – Partizan                          četvrtak
Real Madrid – CSKA Moskva   četvrtak

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: