Oklahoma Siti srušio šampiona, poraz Hjustona bez Hardena i Vestbruka

Oklahoma Siti Tanderi savladali su Toronto Reptorse sa 98:97 košem Šej Gildžes Aleksandera u završnici utakmice.

Izvor: SN

Ponedeljak, 30.12.2019.

08:45

Oklahoma Siti srušio šampiona, poraz Hjustona bez Hardena i Vestbruka
Hans Deryk/The Canadian Preš via AP

Toronto Reptorsi su u Skotiabank Areni pred skoro 20.000 gledalaca dočekali Oklahomu, a skraćena rotacija ekipe itekako je imala uticaj.

Aktuelni NBA šampion već neko vreme igra bez Paskala Sijakama, a nisu igrali ni Mark Gasol, Norman Pauel, Met Tomas i Duan Ernandes.

Sjajnu košarkašku predstavu su nam pružili akteri ovog susreta, a utakmica je počela slobodnim bacanjima za Kajla Laurija koji je fauliran pri šutu za tri poena.

Ubrzo Toronto dolazi do 11:6 posle koša Patrika Mekoa, a Šej Gildžes Aleksander vraća neizvenost da bi Oklahoma poenima Krisa Pola faktički ukrala pobedu u prvoj četvrtini.

Mladi Gildžes Aleksander je nastavio da igra fantastično i u drugoj četvrtini postigao čak 14 poena i već tada se istakao kao predvodnik Tandera, ali se Fred Vanvlit postarao da gosti nemaju vođsvo na poluvremenu.

U nastavku, Pol i Aleksader su nastavili da "terorišu" Toronto, ali je Nik Nurs ipak uspeo da pronađe rešenje za njihovu igru i da zahvaljujući Bušeru i Vanvlitu ponovo dođe do prednosti.

Oklahoma posle koša Noela dolazi do 95:90, a potom sjajni Lauri donosi izjednačenje. Dugo se igralo koš za koš, da bi Vanvlit slobodnim bacanjima doneo 97:96 Torontu, a koš za pobedu potom postigao Šej Gildžes Aleksander i Oklahoma u Torontu upisuje 17. pobedu.

Upravo je on bio najefikasniji sa 32 poena, 25 je imao Kris Pol uz 11 skokova i 8 asistencija. Na drugoj strani, po 20 poena postigli su Kajl Lauri i Fred Vanvlit.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Hjuston Roketsi su otišli u Luizijanu gde su se susreli sa Nju Orleans Pelikansima i to bez svojih najboljih igrača – Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka i oni nisu uspeli mnogo da urade u tom susretu pošto su upisali poraz rezultatom 127:112.

Pelikansi su imali čak četiri košarkaša sa 25 i više postignutih poena – Džru Holidej i Itvan Mur su imali po 25, dok su Brendon Ingram i Lonzo Bol postigli po 27 poena, a sjajnu partiju pružio je i Derik Fejvors sa 12 poena i 16 skokova.

Denuel Hausa je sa 22 poena bio najefikasniji u Hjustonu, 20 je imao Erik Gordon, a 19 Ajzea Hartenštajn.

Utakmica je bila rešena tek u poslednjoj četvrtini, koju su Pelikansi dobili sa 41 postignutim poenom. Verovali ili ne, ali Hjuston je i sa ovako skraćenom rotacijom na startu poslednjeg kvartala imao prednost 95:86 i naziralo se veliko iznenađenje.

Tada je Nju Orleans napravio seriju 18:1 na krilima Itvana Mura koji je postigao 12 poena u toj velikoj seriji. Potom su se Holidej, Bol i Ingram priključili i pobeda je upisana. U poslednjoj utakmici odigranoj između nedelje i ponedeljka sastali su se Memfis Grizlisi i Šarlot Hornetsi, a srpski košarkaš Marko Gudurić nije dobio priliku na ovom meču.

Memfis je savladao Šarlot rezultatom 117:104, a utakmica je jednim delom bila rešena već u prvoj četvrtini koju su Grizlisi dobili rezultatom 31:20, a pošto je Šarlot bio nemoćan da pobegne iz egal meča na poluvreme se otišlo sa deset poena prednosti u korist Grizlisa.

Manje-više ista situacija nas je čekala i u drugom poluvremenu, pa je domaćin bez većih problema upisao trijumf. Najefikasniji pojedinac na ovom susretu bio je Dilon Bruks sa 20 poena, Klark je imao 18, Valančijunas 16, a Grejson Alen 15 poena uz 5 skokova dok je Džeren Džekson imao 14 uz 12 skokkova.

Na drugoj strani, Malik Monk imao je 18 poena, dva manje je zabeležio Pi Džej Vašington, kao i Devonte Grejem koji je podelio i 10 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: