Miloševićev savršen osećaj za strance

Fudbaleri Partizana imali su solidnu jesen, a najzaslužniji za relativno zadovoljstvo navijača su stranci u timu Sava Miloševića.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 16.12.2019.

12:00

Miloševićev savršen osećaj za strance
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Milošević je imao fenomenalan osećaj za letošnja pojačanja pa bi se moglo reći da su crno-beli imali savršen prelazni rok.

Naime, Milošević je vratio Sejdubu Sumu za pozajmice u Izraelu, a u tim su stigli Bibras Natho, Takuma Asano i Umaru Sadik.

Sva četvorica su se istakla kao ključni činioci u Miloševićevoj fudbalskoj filozofiji koja je oduševla "grobare" iako je bilo i razočaravajućih rezultata.

Partizan zaostaje 11 bodova za Crvenom zvezdom u Linglong Superligi, na 20 utakmica ostvario je 14 pobeda uz 4 poraza, ali je najefikasniji tim lige sa 49 pogodaka i jedini je naneo poraz najvećem rivalu.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Mnogo bolji pokazatelj nivoa igre crno-belih ove jeseni je Evropa, gde je tim iz Humske na 12 utakmica (računajući kvalifikacije) ostvario šest pobeda uz po tri poraza i remija.

Crno-beli su osvojili osam bodova u vrlo nezgodnoj grupi sa Mančester junajtedom, AZ Alkmarom i Astanom, ispustivši bukvalno dve pobede nad Holnađanima u poslednjim minutima što je koštalo naš tim evrpskog proleća.

U tih 12 utakmica Partizan je postigao 20 golova što znači čak 69 ove jeseni! Od toga, pomenuti internacionalni kvarter je dao 39 golova uz 30 asistencija.

Japanac Asano je stigao u Humsku sa samo 30 odigranih utamica u prethodne dve sezone, u limitiranoj minutažu, ali je opet dao veliki doprinos sa 5 golova i 3 asistencije.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Izraelac Natho je pokazao da je fudbalski velemajstor zabeleživši po 6 golova i asistencija takođe stigao takođe van takmičarskog ritma, a bitno je napomenuti i da ima 31 godinu.

Najveće zadovoljstvo priredio je Gvinejac Suma, koji je do pre nekoliko meseci bio potpuno otpisan kao najveći promašaj u istoriji kluba (plaćen 1,6 miliona evra).

Međutim, Milošević ga je preporodio, a on je postigao 12 golova uz 9 asistencija. Gvinejac se za ukazano poverenje odužio potpisivanjem novog ugovora jer mu je prethodni isticao na leto pa je pretilo da Partizan ostane bez obeštećenja u slučaju njegovog odlaska.

Ipak, otkrovenje jeseni bio je Nigerijac Sadik.
Foto: Starsport/Xinhua/Predrag Milosavljevic
Stigao je na pozajmicu iz Rome, javnost mu se rugala nakon prvih nekoliko nastupa, da bi potom on eksplodirao i postao najproduktivniji igrač tima sa "dabl-dablom" od 16 golova i 12 proigravanja!

Svih deset golova Partizana u grupnoj fazi LE su postigli stranci, a Suma nije tresao mrežu samo Mančester junajteda.

Iako je u velikom zaostatku za najvećim rivalom, pred Partizanom je sigurno mirna zima tokom koje će se crno-beli fokusirati na izgradnju tima za leto i nove evropske kvalifikacije, a s kojim će svakako pokušati da sustignu Zvezdu.

U centru pažnje svakako će biti status Sadika koji je na pozajmici iz Rome, a sjajnim igrama je privukao pažnju drugih timova i podigao svoju cenu.

Linglong Superliga Liga Evrope
Fudbaler golovi asistencije golov asistencije
Sejduba Suma 6 6 2 /
Takuma Asano 2 2 2 1
Umar Sadik 11 10 4 2
Bibras Natho 4 4 2 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: