Kolina: "Bio sam i košarkaški sudija"

Ako ga vidite u Litvaniji, nemojte se iznenaditi. Pjerluiđi Kolina je nekada davno sudio i na košarkaškim utakmicama.

Izvor: NK

Sreda, 31.08.2011.

22:57

Default images

Doduše, postao je poznat nekoliko godina kasnije kao fudbalski sudija i do danas niko ga nije ugrozio na listi najslavnijih, ali i najboljih.

„Rođen sam u Bolonji, gradu košarke kako ga zovu, i od detinjstva pratim košarku, aktivno od 14 godine. Igrao sam u školskom timu i takođe sudio na nekoliko mečeva. Oduvek sam navijao za Fortitudo Bolonju, jedan od najboljih italijanskih klubova ikada koji je nekoliko godina igrao u Evroligi pa čak i na fajnal foru 2004. u Tel Avivu. Još uvek ne mogu da verujem da je klub nestao zbog finansijskih problema. Šteta, zaista!“

Kolina kaže da je njegovo košarkaško znanje skromno, ali ipak je napravio paralelu između suđenja košarkaških i fudbalskih utakmica.

„Razlika je ogromna. Košarkaške sudije moraju da budu skoncetrisane na svaki detalj jer i namanji kontakt može da bude odlučujući. Takođe, čini mi se da su pravila preciznija i da ne ostavljaju sudijama mnogo manevarskog prostora kao što je to slučaj u fudbalu da nekim najvažnijim pravilima poput ofsajda i prekršaja.“

Među omiljenim košarkašima mu je nekadašnji italijanski reprezentativac i Fortituda.

“Karlton Majer je moj omiljeni italijanski košarkaš. Kombinacija istinskog talenta i eksplozivne snage. Iz istog razloga sam voleo i Medžika Džonsona, a sada volim Kobija Brajanta.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: