Voriorsi bez poraza do finala NBA lige!

Košarkaši Golden Stejta na dominantan način su stigli do finala NBA lige – bez poraza u 12 mečeva plej-ofa.

Izvor: ÐN

Utorak, 23.05.2017.

08:12

Voriorsi bez poraza do finala NBA lige!
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Voriorsi su u četvrtom meču finalne serije na Zapadu savladali San Antonio 129:115 i tako maksimalnim učinkom došli do borbe za novi prsten.

Izabranici Stiva Kera, koji i dalje ne može da vodi tim na utakmicama zbog zdravstvenih problema, igraće tako treće uzastopno finale, ali će malo sačekati da dobiju protivnika jer je u finalnoj seriji Istoka trenutno 2-1 za Klivlend protiv Bostona.

Drugi duel u Teksasu nije doneo previše neizvesnosti – ‘Mamuze’ su vodile samo na početku utakmice, a onda su Stef Kari i družina odlučili da ne žele previše da se zadržavaju u finalu.

Na kraju prve deonice imali su +12, Sparsi su se držali u drugoj, ali je u trećem periodu susret odlučen kada su gosti u jednom trenutku imali i 22 poena prednosti.

Od tog trenutka sve je bilo stvar rutine i sada će Voriorsi imati priliku da se bore za peti prsten u istoriji franšize.

Spomenuti Kari bio je najefikasniji sa 36 poena (14-24 iz igre, 5-13 za tri), dok je Kevin Durent upisao novi dabl-dabl sa 29 poena (10-13 iz igre, 2-4 za tri, 7-7 penali) i 12 skokova, uz 4 asistencije. Odlično ih je ispratio Drejmond Grin sa 16 poena i po 8 skokova i asistencija.

Na drugoj strani, Kajl Anderson je imao 20 poena i 6 skokova, Manu Đinobili upisao je 15 poena i 7 asistencija, dok je Pati Mils utakmicu završio sa 14 poena.

Duel u San Antoniju obeležio je i možda poslednja utakmica u karijeri velikog Argentinca Manua Đinobilija.

Klivlend Kavalirsi i Boston Seltiksi nastavljaju borbu za finale, a sledeća utakmice na programu je u noći između utorka i srede, od 2.30 po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: