Definitivan kraj sezone za Rouza

Bek Čikago Buls Derik Rouz definitivno je završio sezonu zbog povrede meniskusa kolena desne noge, koji će morati da podvrgne operaciji.

Izvor: AK

Ponedeljak, 25.11.2013.

17:28

Default images

Rouz se ove sezone vratio na parket posle godinu dana pauze zbog povrede ligamenata kolena leve noge, ali je nažalost povredio drugo pre nekoliko dana.

Di Rouz će u ponedeljak biti podvrgnut operaciji meniskusa na Raš univerzitetu u Čikagu, verovatno od strane istog lekara koji ga je operiso i u maju 2012, doktora Brajana Kola.

Pre definitivne odluke o otkalanjanju problema operacijom, postojala je i varijanta potpunog uklanjanja meniskusa, što bi Rouzu omogućilo povratak na parket za nekoliko nedelja.

Međutim, iskustvo drugih igrača sa takvom vrstom operacije, kao što je bio slučaj sa Dvejnom Vejdom, pokazalo je da to uzrokuje mnogo veće probleme u nastavku karijere.

Rouz je hrabro odlučio za još jedan dugotrajan i mučan prosec oporavka kako bi se kao i posle prve povrede potpuno spreman vratio na parket.

"Razgovarao sam s njim sinoć, bio je dobro raspoložen. Bar koliko možemo očekivati u ovakvim situacijama. Već razmišlja o svom oporavku, i kao tipični Derik, zabrinut je za tim, za svoje saigrače. Ali ne smemo da se sažaljevamo, mi smo Čikago Bulsi. Imamo samo jedan cilj - pobedu. Verujem da u svlačionici imamo momke koji su sposobno to da urade", rekao je trener Bulsa Tom Tibodo.

Rouz je u prvih deset utakmica ove sezone imao relativno slab učinak s obzirom na svoj status, imao je prosek od 15.9 poena, 4.3 asistencije i 3.2 skoka po meču uz slab šut iz igre od 35%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: