Kakva blamaža "plavih" 0:6!!!

Izvor: B92

Petak, 16.06.2006.

16:07

Default images

Fudbalska reprezentacija SCG doživela je jedno od najvećih poniženja i blamaža od kada se igra fudbal na ovim prostorima. Kako opisati utakmicu u kojoj su plavi u 2.kolu grupe C pregaženi od Argentine sa 6:0!!!

Golove za Argentinu, koja je obezbedila plasman u drugi krug, postigli su Maksi Rodrigez u 6. i 40.minutu, Kambijaso u 31, Krespo u 78, Tevez u 84. i Mesi u 88. minutu.

Neviđena bruka naših fudbalera na stadionu u Gelzenkirhenu započela je praktično već u 6. minutu posle pogotka Maksija Rodrigeza jer od tog trenutka naša ekipa bukvalno nije postojala na terenu. Kako drugačije objasniti činjenicu da „plavi“ nisu uputili praktično ni jedan udarac ka golu Abondancijerija, osim ako se u to ne računa pokušaj Miloševića u 50.minutu. Selektor Ilija Petković izveo je izmenjenu postavu na startu u kojoj nije bilo povređenog Dragutinovića, a umesto njega meč je započeo Dudić.

Međutim, i ta postava u odbrani delovala je konfuzno, a prvi i drugi gol postignuti su gotovo na istovetan način posle brzih izmena pasova navalnog reda u kome su u nizu „ispadali“ defanzivci plavih (Dudić, Gavrančić), a akcije završavali igrači u sredini kaznenog prostora i to šutevima sa 7-8 metara.

Već posle drugog gola Maksija (loptu praktično u mrežu ugurao Gavrančić posle odbitka od stative), a trećeg za Argentinu bilo je jasno da nemamo šta da tražimo u meču sa "gaučosima".

Petković je pokušao sa dve izmene na poluvremenu. Ušli su Ljuboja i Ergić (umesto Nađa i Koromana), ali nešto energičnija igra u prvih 19 minuta "poništena" je crvenim kartonom Kežmana posle njegovog starta sa obe noge na Maskeranu. Ostatak meča protekao je u poigravanju Argentinaca. Na 4:0 povisio je Krespo posle odlične akcije celog napada i sjajnog pasa Mesija( kasnio Stanković na drugoj stativi), peti je bio delo Tevesa posle solo akcije i probacivanja lopte kroz noge Gavrančića i dobijenog duela sa Duljajem, a potpuni nokaut ekipi SCG zadao je Mesi posle brzopotezne akcije Tevesa, Krespa i Mesija koji je sa desne strane iskosa pogodio donji levi ugao Jevrića.

Meč je pratilo i preko 10 hiljada navijača SCG koji su mogli da budu u najmanju ruku razočarani katastrofalnim izdanjem našeg tima.

Argentina: ABBONDANZIERI Roberto,  2. AYALA Roberto,   3. SORIN Juan (K), 5. CAMBIASSO Esteban,  6. HEINZE Gabriel,  7. SAVIOLA Javier ,  8. MASCHERANO Javier,  9. CRESPO Hernan,  10. RIQUELME Juan  18. RODRIGUEZ Maxi , 21. BURDISSO Nicolas 
SCG:  1. JEVRIĆ Dragoslav 17. NAĐ Albert (od 46. minuta 2. ERGIĆ  Ivan), 4. DULJAJ Igor 6. 8. KEŽMAN Mateja GAVRANĆIĆ Goran, 9. MILOŠEVIĆ Savo (K), 10. STANKOVIĆ Dejan, 11. ĐORĐEVIĆ Predrag, 15. DUDIĆ Milan, 20. KRSTAJIĆ Mladen, 7.KOROMAN Ognjen (od 5. minuta 21. LJUBOJA Danijel)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1028 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: