Beogradom ove godine krstarilo 70.000 stranaca

Rečnim brodovima za krstarenje u Beograd je ove godine došlo 70.000 stranaca, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB).

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

15:59

Default images

Foto: Martin Lopatka / Flickr.com

Tokom ovogodišnje sezone nautičkog turizma koja je danas završena, najviše turista je došlo iz Nemačke, SAD, Francuske, Austrije i Kanade.

Od ukupno 530 pristajanja u Beogradu, najviše ih je bilo u maju, junu i avgustu. U kategoriji s četiri zvezdice bilo je 62 odsto brodova koji su ove godine uplovli u Luku Bograd, a 43 odsto s tri zvezdice.

Pored 70.000 putnika, brodovima je u Beograd doputovalo i više od 23.000 članova posade. Sezona je počela u martu, što u poređenju sa prethodnim godinama, ukazuje da nautička sezona iz godine u godinu traje sve duže, navodi TOB.

Poslednji brod u ovoj sezoni koji je danas isplovio iz Međunarodnog putničkog pristaništa Luke Beograd, bio je "Viking Embl", kompanije Viking River Cruise, s putnicima iz SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: