Evrostar lansira liniju London - Marselj u 2015.

Kompanija Evrostar, koja upravlja železničkim putničkim prevozom kroz tunel ispod Lamanša između Francuske i Britanije, lansiraće direktnu liniju od Londona do francuskog lučkog grada Marselja od 1. maja iduće godine, saopšteno je iz te kompanije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.07.2014.

13:10

Default images

Voz će imati stanice u Lionu i Avinjonu, a od Londona će do Liona voziti četiri i po sata, do Avinjona šest sati, a do Marselja šest sati i 15 minuta, prenosi agencija Frans pres.

Putovanje iz francuskih gradova do Londona trajaće sat vremena duže zbog imigracionih i carinskih formalnosti u Lilu, budući da Britanija nije članica šengenskog bezviznog režima.

Lion se tradicionalno smatra francuskom gastronomskom prestonicom, a u Avinjonu se u julu održava najpoznatiji francuski pozorišni festival. Marselj je antički, multikulturalan grad i u kolonijalna vremena bio je glavna luka Francuske.

Evrostar trenutno drži sezonsku letnju liniju od Londona do Avinjona, a prve karte za novu liniju London-Marselj naći ce se u prodaji u decembru.

Foto: Image courtesy of tiverylucky / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: