Četvrtak, 22.10.2020.

18:50

Ulica Marka Miljanova otvorena za saobraćaj, Novi Sad sprema projekte za još 22 ulice

Ulica Marka Milјanova, u kojoj su završeni radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetlјenjem, danas je otvorena za saobraćaj.

Izvor: Grad Novi Sad

Ulica Marka Miljanova otvorena za saobraćaj, Novi Sad sprema projekte za još 22 ulice
Foto: Grad Novi Sad

Reč je o zajedničkoj investiciji Grada Novog Sada i Pokrajiske vlade koja je vredna 205 miliona dinara.

Na deonici od Ulice Đorđa Rajkovića do kružnog toka, u dužini od 400m, izgrađen je kolovoz širine 6m, od kružne raskrsnice do Beogradskog keja, u dužini od 100m, izgrađen je kolovoz bulevarskog tipa, dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake po smeru.

Ulica je dobila 136 parking mesta, obostrane pešačke staze, biciklističku stazu i 59 stubova nove rasvete, a izgrađeni su i kanalizaciona mreža i toplovod.

Postojeće zelenilo u Ulici Marka Milјanova je očuvano u najvećoj mogućoj meri, a završen je projekat za pejzažno uređenje i ishodovana je građevinska dozvola. Gradonačelnik Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su danas tu ulicu.

"Spremamo projekte za rekonstrukciju još 22 ulice i za postavlјanje javne rasvete za Dositejevu ulicu, a moraćemo pronaći adekvatno rešenje za Kvantašku pijacu, jer njoj ovde više nije mesto", naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da su u prethodnom periodu Grad i Pokrajina izdvojili gotovo dve milijarde dinara za kapitalna ulaganja u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: