Nacrt budžeta grada na javnoj raspravi treću godinu zaredom; Vesić pozvao građane da daju predloge

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić pozvao je građane da do srede daju predloge za prioritete u budžetu za narednu godinu i podsetio da je nacrt budžeta grada na javnoj raspravi treću godinu zaredom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2021.

18:46

Nacrt budžeta grada na javnoj raspravi treću godinu zaredom; Vesić pozvao građane da daju predloge
Foto: Beoinfo

On je precizirao da predloženi budžet za narednu godinu iznosi 158.404.066.178 dinara, odnosno oko 1,35 milijardi evra, što je maksimum u novijoj istoriji, prenosi Beoinfo.

"Nacrt budžeta se godinama postavlja na sajt grada i građani ove godine mogu da glasaju do srede uveče. Do sada smo dobili oko 7.600 predloga, a prošle godine ih je bilo 10.046. Nakon završene javne rasprave sedam dana će se razmatrati predlozi. Prošle godine prihvaćena je oko trećina predloga građana", naveo je Vesić u "Beogradskoj hronici".

On je najavio da će se nakon svega uraditi vodič, koji će biti podeljen građanima kako bi mogli da vide kako će se novac trošiti i to po oblastima.

Posebno je istakao da će skoro pet odsto budžeta biti utrošeno za kulturu i to bez većih rekonstrukcija koje spadaju u infrastrukturne radove.

To je mnogo više nego što daju mnoge zemlje i gradovi u Evropi, zaključio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: