Nokautirao medveda kako bi spasao psa

Sedamdesettrogodišnji bivši marinac Karl Mur iz Sakrementa kaže da nema prepreke koju on ne bi prevazišao.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

08:45

Default images

Pre nekoliko dana bio je prinuđen da šakom udari medveda jer se uplašio da bi mogao da povredi njegovu mezimicu, psa Lejsi.

Mur je ispričao da je mrki medved, od najmanje 140 kilograma, došao ispred njegove kuće prošlog ponedeljka i okomio se na njegovog psa. Čovek je prvo počeo da viče na medveda, ali kada je shvatio da ga tako neće uplašiti skupio je hrabrosti da mu priđe i nokautira ga.

-Izgleda da nema čoveka i životinje koju ne mogu da savladam - našalio se on i dodao - Nisam imao nameru da se tučem sa medvedom. Prvo sam mu prišao sa podignutim rukama i samo sam vikao. Počeo sam da režim na njega, mislio sam da će ga to uplašiti.

Kada medved nije reagovao, Mur mu se primakao i pesnicom ga udario po glavi. Izgleda da je to uplašilo medveda, pa se samo okrenuo i vratio se u šumu iz koje je i došao.

Da priču nije izmislio, govore i svedoci koji su videli kako Mur udara medveda.

U Nacionalnom parku Sakramento kažu da ne preporučuju da se građani suočavaju s medvedima. Poručuju da je najbolje udaljiti se, vikati na medveda, a tek ako ste životno ugroženi, napad na životinju je opravdan.

Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: