Pas heroj: Džedaj spasao život dečaku

Džedaj je pas koji čuva sedmogodišnjeg Luka, dečaka koji ima dijabetes tip 1, bolest koja može biti smrtonosna ako mu se poremeti nivo šećera u krvi dok spava.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.03.2016.

18:45

Pas heroj: Džedaj spasao život dečaku
Foto: Thinkstock

Prošle nedelje su Luk i njegovi roditelji spavali, a monitor koji prati nivo šećera u Lukovoj krvi pokazivao je da je sve u redu. Ali nije bilo sve u redu.

Pas Džedaj je osetio da se dešava nešto čudno. On je namirisao da je dečaku nivo šećera u krvi opao i počeo je da laje. Iako su ga Lukovi roditelju u početku ignorisali, na kraju su morali da se probude.

“Džedaj je skočio na naš krevet, pa je onda skočio na pod, pa opet na krevet. Onda je legao preko mene i gledao me pravo u oči kao nikad pre. Znala sam da nešto nije u redu sa Lukom”, napisala je na profilu na Fejsbuku dečakova majka.

Ona je ustala i videla da Luk ima problem, pa mu je odmah dala neophodnu količinu glukoze. Nakon toga, dečak je mirno odspavao ostatak noći, što se sasvim sigurno ne bi desilo da Džedaj nije nanjušio problem.

This may just look like a dog, a sleeping boy and a number on a screen, but this, this moment right here is so much...

Posted by Saving Luke - Luke and Jedi - Fighting Type 1 Diabetes Together on Thursday, March 3, 2016

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: