Usvojite napuštenu mačku ili psa

Organizacija za zaštitu životinja Link plus iz Beograda pozvala je danas građane da usvoje neku od napuštenih životinja, psa ili mačku, i da tako učine plemenito delo.

Izvor: B92

Petak, 04.04.2014.

11:29

Default images

"Usvojite napuštenog psa ili macu beskućnicu, učinite jedno napušteno biće srećnim i uživajte u njihovom društvu i zahvalnosti", navodi se u apelu povodom 4. aprila, neformalnog Svetskog dana napuštenih životinja.

Link plus je pozvao građane da zahtevaju od lokalnih vlasti da preuzmu odgovornost za problem napuštenih životinja, a od države da pokrene ozbiljnu kampanju podsticanja odgovornog vlasništva i kažnjavanja neodgovornih građana koji napuštaju svoje kućne ljubimce i izbacuju ih na ulicu.

Procenjuje se da 75 odsto ukupne svetske populacije pasa i mačaka nema dom, a većina njih nije rođena na ulici, nego su izbačeni iz svojih domova.

Pored Međunarodnog dana životinja beskućnika, koji se obeležava treće subote u avgustu, postoji i nezvanični Dan napuštenih životinja, koji se obeležava 4. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: