Kako se rešiti životinjskih dlaka i mrlja u porodici?

Donosimo vam nekoliko saveta kako da se rešite ovih neizbežnih problema, koje vam donosi ljubimac u kući.

Izvor: Index.hr

Utorak, 30.09.2014.

08:50

Default images

1. Dlake na tepihu

Njih ćete se najbolje rešiti redovnim usisavanjem, nekoliko puta nedeljno.

2. Dlake na tvrdom podu

Na drvenim i drugim tvrdim površinama, dlaka ćete se najbolje rešiti elektrostatičnom krpom. Efikasnije su od usisavača usled toga što zadržavaju prašinu na sebi.

3. Dlake na odeći

Taj ćete problem rešiti ljepljivim valjkom, a ukoliko ga nemate u kući, pomoći će i obična lepljiva traka. Izaberite što deblju, što će vam bar malo olakšati posao.

4. Dlake na tapaciranom nameštaju

Postoji stari trik s gumenim rukavicama, koje prethodno namočite u vodu, a zatim njima lagano pređete preko nameštaja. Dlake će se zalepiti na rukavice, a rukavice je bitno često ispirati. Danas u pet centrima možete nabaviti i rukavice namenjene isključivo sakupljanju dlaka. Ako možete birati, radije izaberite kožni nameštaj, koji se puno lakše čisti ili na njega stavljajte presvlake.

5. Mrlje na tepihu

Što pre krenete da uklanjate mrlju od vašeg ljubimca, to bolje, jer njihov urin može trajno promeniti boju vašeg tepiha. Pomešajte 1/4 kašičice deterdženta za pranje suđa s jednom šoljicom mlake vode i mešajte ručnim mikserom, sve dok se ne zapeni. Smesu nanesite na mrlju čistom belom krpom i nježno trljajte, a zatim osušite drugom čistom krpom i tako sve dok mrlja ne nestane.

Neugodnih mirisa rešićete se na sledeći način: pomešate vodu i deterdžent na isti način, dobro istrljajte i prosušite a zatim na mrlju nanesite belo sirće. Takođe ga dobro utrljajte i pričekajte da se osuši, a nakon toga na mrlju nanesite i malo sode bikarbone. Ostavite je da se dobro prosuši, a zatim dobro usisajte to mesto.

Foto: Image courtesy of rakratchada torsap at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: