Završen najposećeniji EXIT festival ikada

Velikom žurkom na Mejn stejdžu u režiji Hardwell-a, jednog od najboljih D J-eva na svetu, koncertom "Orthodox Celts"-a na Fjužn stejdžu i nastupom legendarne Nine Kraviz na Dens areni, završen je ovogodišnji Exit festival koji je sa više od 215.000 posetilaca najposećeniji ikada.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.07.2017.

09:29

Završen najposećeniji EXIT festival ikada

Organizatori jednog od najboljih muzičkih festivala u Evropi mogu biti više nego zadovoljni jer pored rekordne posete sa punim pravom mogu reći da je 18. izdanje Exita bilo i, kada se pogleda lista učesnika, najkvalitetnije do sada jer je svaka od pet večeri obilovala nastupima najvećih svetskih, regionalnih i domaćih zvezda.

Ove godine po prvi put je primenjen koncept "nultog dana" rezervisanog za nastup svetskih mega zvezda što "The Killers" zaista i jesu i pokazalo se da je taj koncept na dobar način prihvaćen od strane publike pa je izvesno da će u buduće umesto četiri Exit redovno trajati pet dana.

Poslednju veče ovogodišnjeg Exita obeležio je Rag``n``Bon Man fantastičnim nastupom na najvećoj festivalskoj bini, ali i Roisin Murphy koja je podsetila na svoj prvi nastup na Petrovaradinskoj tvrđavi kada je kao pevačica grupe "Moloko" 2003. godine ostvarila jedan od legendarnih koncerata na Exitu.

Šlag na tortu petodnevnog muzičkog hepeninga na Petrovaradinskoj tvrđavi stavio je Hardwell, jedan od tri najbolja D J-a na planeti, koji je svojeručno potpisao završnu žurku na Main stage-u, kojom je nastavljena praksa ustanovljena prošle godine kada je kraj Exita "odsvirao" legendarni Dejvid Geta.

Ljubitelji domaćeg zvuka poslednji dan Exita pamtiće po odličnom programu na Fjužn stejdžu koji su otvorile "Škrtice", a nakon njih legendarni Masimo Savić je pokazao zašto je još uvek jedna od najvećih zvezda na ovim prostorima. Zavesu na toj popularnoj bini spustili su "Orthodox Celts", koji su bili glavni razlog što je veliki broj fanova na tvrđavi dočekao prve zrake sunca.

Po tradiciji Dance arena uvek radi "prekovremeno" i mesto je koje egzitaši poslednje napuštaju, po pravilu u poznim jutarnjim satima, tako je bilo i ovog puta, a zvaničan kraj ovogodišnjeg Exit festivala, upravo na Dance areni "odsvirala" je legendarna Nina Kraviz.

Exit karavan, koji ove godine slavi 50 godina od čuvenog leto ljubavi, nakon krstarenja od Umaga i Sea star festivala , preko Temišvara, odnosno Revolution festivala i Novog Sada, seli se u Crnu Goru, tačnije u Budvu gde će od 13. do 15. jula biti održan četvrti po redu Sea dance festival.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: