Ðuzi Stojiljkoviću nagrada u Tivtu

Vlastimir Ðuza Stojiljković dobitnik je Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje sedmog festivala Mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu, saopštilo je danas beogradsko pozorište Atelje 212.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

18:34

Default images

U ovogodišnjoj takmičarskoj selekciji festivala "Purgatorije" učestvovalo je 11 predstava iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije u selekciji Tanje Mandić - Rigonat.

Jednoglasnom odlukom žirija Stojiljković je dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu dečaka Dina u predstavi "Otac na službenom putu“ Abdulaha Sidrana u režiji Olivera Frljića, u produkciji Ateljea 212, koja je otvorila ovogodišnji festival Purgatorije u Tivtu.

U obrazloženju žirija za dodelu nagrade "Purgatorije 2012" navodi se da je reč o "vrhunskom glumačkom ostvarenju koje transponuje ogromno životno i scensko iskustvo glumišta u dirljiv lik đečaka kao svjedoka jednog vremena", prenosi Atelje 212.

Za ovu ulogu, Stojiljković je dobio nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na Danima bosanskohercegovačke drame u Zenici, na Susretima pozorišta BiH u Zenici, nagradu "Zoran Radmilović" za najboljeg glumca festivala Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru, nagradu "Ardalion" na jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu, kao i nagradu Grada Beograda za najbolje pozorišno ostvarenje u 2011. godini koju dodeljuje Skupština Grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: