Muharem Bazdulj gost "Večeri na Kosančiću" u petak

U petak 18. jula u 20 sati na Kosančićevom vencu, na mestu gde je 1941. godine stradala Narodna biblioteka Srbije, u okviru trećeg letnjeg ciklusa „Večeri na Kosančiću“, gostuje književnik i publicista Muharem Bazdulj.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 15.07.2014.

12:25

Default images

Posetioci će čuti tri autorove do sada neobjavljene priče: „Svemir“, „Ručak i sudbina“ i „Preko mosta mala žuta kuća“, kao i razmišljanja na teme umetnikovog odnosa prema kolegama piscima, problemu pisanja i samom stvaranju, problemu zla i nadahnuću.

U slučaju vremenskih nepogoda i kiše, program će se realizovati u Prodajnoj galeriji Beograd na Kosančićevom vencu.

Večeri na Kosančiću pokrenute su 2012. godine na inicijativu tadašnjeg upravnika Narodne biblioteke Srbije Dejana Ristića, a u okviru akcije „Povratak knjige na Kosančićev venac“, koja je imala za cilj i da simbolički vrati knjigu, umetnost, publiku i pisce na mesto na kome je srpska i svetska kulturna baština uništena u bombardovanju 1941. godine.

Ciklus „Večeri na Kosančiću“ uređuje i vodi Milena Đorđijević.

PROGRAM VEČERI NA KOSANČIĆU

• Petak, 20. jun, u 19 sati program otvara akademik i književnik Dragoslav Mihajlović. Odlomke iz piščevih intervjua i dela Gori Morava čita glumac Irfan Mensur.
• Petak, 11. jul, u 19 sati Vida Ognjenović čita odlomke iz knjige „Živi primeri“.
• Petak, 18. jul, u 20 sati Muharem Bazdulj čita tri priče: „Svemir“, Ručak i sudbina“, „Preko mosta mala žuta kuća“.
• Petak, 8. avgust, 20 sati Dragan Velikić čita odlomke iz neobjavljenog romana „Iza pečata“.
• Petak, 15. avgust, u 20 sati razgovor sa NIN-ovim laureatom Goranom Gocićem i čitanje odlomaka iz romana „Tai“.
• Petak, 29. avgust, u 20 sati akademik i književnik Ljubomir Simović čita odlomke iz pesničke trilogije „Planeta Dunav“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: