Novi roman o životu Bridžit Džons

Britanska književnica Helen Filding, koja se proslavila hit romanima o burnom životu Bridžit Džons, uspešno ekranizovanim na filmu, napisala je novu knjigu koja će se pojaviti u novembru, saopštila je izdavačka kuća Alfred A. Knof iz Njujorka.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2013.

21:34

Default images

Naslov romana još nije poznat, ali se zna da će se priča dešavati u savremenom Londonu i da će istraživati "drugačiju fazu u Bridžitinom životu".

"Malo je pisaca koji mogu da se mere sa Helen Filding kada je reč o prikazivanju moderne žene", kaže njujorški izdavač, prenosi Rojters.

Prva dva romana o Bridzit Džons - "Dnevnik Bridžit Džons" iz 1996. i "Na ivici razuma" iz 1999. godine bili su svetski bestseleri. Objavljeni su u preko 40 zemalja (u Srbiji u izdanju "Platoa") i prodati u tiražu većem od 15 miliona primeraka.

Prema njima su 2002. i 2004. snimljeni filmovi sa Rene Zelveger, Hjuom Grantom i Kolinom Firtom.

"Moj život je krenuo dalje, pa tako i Bridžitin život", kazala je Filding, koja se nada da će "se ljudi isto toliko zabaviti čitajući roman koliko i ona sama dok ga je pisala".

Novi roman Helen Filding biće izdat i u elektronskom i audio izdanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: