Spajdermen postaje zlikovac?

Posle 50 godina hvatanja kriminalaca uz pomoć paukovih mreža, Piter Parker prestaje da se pojavljuje u ulozi Spajdermena. Ipak, njegov alter ego ostaje na sceni.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 27.12.2012.

21:29

Default images

Spajdermen će se i dalje ljuljati na mrežama od zgrade do zgrade i to u potpuno novom izdanju i novim shvatanjem stare krilatice koju mu je preneo Ben Parker - “sa velikom moći, dolazi i velika odgovornost”.

Pisac Den Slot koji je pisao najveći deo Spajdermenovih avantura u poslednjih 100 izdanja Marvel Entertainment-a kaže da kulminacija priče ide u sasvim drugom pravcu od onog kakav su na umu imali Stiv Ditko i Sten Li davne 1962. godine.

“Ovo će biti epski preokret”, kaže Slot. “Napisao sam više od 70 izdanja stripa. Povremeno morate da razdrmate stvari... Jedan od razloga zbog kojih je Spajdermen jedan od najtrajnijih superheroja je taj što uvek može da bude nov i drugačiji”, kaže on.

Strane 700. izdanja koje su ilustrovali Umberto Ramos i Viktor Olazaba, pojavile su se juče i nisu samo “razdrmane” – one su potpuno izbačene iz ležišta.

Parkerov um uhvaćen je u trošnom telu njegovog neprijatelja Doktora Oktopusa aka Otoa Oktavijusa.

Gde je onda dr Ok? U Parkerovoj supermoćnoj ljušturi gde uči kako je živeti kao brilijantan istraživač i pritom član Fantastične četvorke.

Međutim, Oktavijus pobeđuje i Parker, za sada, zauvek nestaje – doduše, ne pre poslednjeg herojskog čina.

Slot kaže da je Parker, čija je sećanja preuzeo Oktavijus, pokazuje zlikovcu šta znači biti heroj.

“Nestali su njegovi dani zločinstava, ali to je ipak Doktor Oktopus i ima takvu ličnost. On neće samo pokušati da bude i postati Spajdermen; on će pokušati da bude najbolji Spajdermen svih vremena”, kaže Slot.

Urednik Stiven Vokeer kaže da iako je Parker van igre, on je i dalje važan za delo jer utiče na sve što dr Oktopus radi kao Spajdermen.

Ovakav zaplet, zapravo je prema Vokerovim rečima, prikladan kraj za “starog” Spajdermena i početak novog – “Superiornog Spajdermena” početkom sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: