"Ples sa zmajevima" osvaja svet

Osam meseci posle svetske premijere, izdavačka kuća Laguna objavila je dugoočekivani peti nastavak serijala "Pesma leda i vatre" Džordža R.R. Martina - dvotomni "Ples sa zmajevima".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2012.

10:07

Default images

Martinovi romani, po kojima je snimljena i HBO hit serija "Igra prestola" čija se druga sezona u Srbiji očekuje početkom aprila, odmah po objavljivanju stekli su legije sledbenika i obožavalaca koji su sa oduševljenjem i nestrpljenjem čekali svaki novi nastavak priče o likovima Sedam kraljevstava.

Zanimljivi likovi, neobični svetovi ali i filmičnost same priče učinili su od ovog holivudskog scenariste i producenta, jednog od najprodavanijih pisaca u žanru epske fantastike.

Kada se prošlog jula u američkim knjižarama, posle šest godina pauze, pojavio novi nastavak mediji su pisale hvalospeve o "Plesu sa zmajevima" rekavši da je vredelo čekati na uzbudljiv, duhovit, emotivan, zastrašujuć i grandiozan nastavak "Gozbe za vrane".

Za svega dva dana, u SAD je prodato više od 300.000 primeraka romana a autor je najavio još najmanje dva nastavka. "Kada bude, biće", rekao je tada Martin na pitanje kada se može očekivati novi roman, a kritičari pak navode da je svaki njegov roman, ako je napisan kao "Ples sa zmajevima, vredan svakog čekanja.

Dve nedelje po objavljivanju, novi roman - podeljen u dva toma - postao je i bestseler Lagune čemu doprinosi i popularna serija čija je prva sezona jedna od najprodavanijih DVD izdanja u SAD.

"Ples sa zmajevima" (pročitajte odlomak PDF) je podeljen na dva dela: "Snovi i prah" i "Posle gozbe", a zajedno imaju više od 1.000 strana. Prethodne knjige o svetu Sedam kraljevstava su: "Pesme snova" "Gozba za vrane", "Oluja mačeva", "Igra prestola" i "Sudar kraljeva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: