Novi Bekov album biće na - papiru

Novi album Beka biće izdat na 108 stranica. Pevač i tekstopisac je najavio da njegov dugo čekani 11. album neće biti izdat na CD-u, vinilu niti u mp3 formatu - već u vidu partiture.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2012.

15:31

Default images

Song Reader Beka Hansena sastojaće se od 20 sveščica u boji, svake sa po jednom pesmom. „Pesme i dva instrumentala su uzbudljivi kao što biste i očekivali od njihovog autora”, piše u saopštenju izdavačke kuće Faber and Faber. „Ali ako želite da čujete neku numeru, njeno ‘oživljavanje’ će zavisiti od vas kao čitalaca”.

Bek je napisao i predgovor, a partiture će biti ukrašene ilustracijama Marsela Dzame i Lien Šepton.

Što se tiče muzičke verzije pesama, američki izdavač „albuma”, McSweeney, objaviće na svojoj stranici snimke Bekovih prijatelja i obožavatelja.

„Bek je jedan od najvećih čudaka među pop zvezdama i čim sam video Song Reader shvatio sam koliko je revolucionaran taj koncept”, kaže Li Brekstoun, direktor Fabera. „Njegova knjiga je radikalni pokazatelj vrednosti i značaja snimljene muzike u vreme kad je ona ugrožena”.

Iako je ovo prvi put da je jedna pop zvezda izdala album samo u vidu partitura, drugi muzičari su eksperimentisali sa sličnim idejama. Godine 2008. Alkaline Trio i Deerhoof su izdali singlove u vidu nota za onlajn preuzimanje. 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: