Kreativnost sačinjena od kamenčića

Izložba "Kamenčić po kamenčić" na kojoj će biti izloženo 20 dečjih radova nastalih na radionici mozaika koju je vodila umetnica Ljiljana Rivić, biće otvorena sutra u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.08.2015.

09:26

Default images
Ilustracija

Foto: A.Davey / Flickr.com

Program radionice bio je namenjen deci školskog uzrasta od devet do 15 godina, a najmlađi su u prvoj fazi izrađivala crteže i učila tehniku crtanja, što je podrazumevalo učenje oblika, perspektive i kompozicije.

U drugoj fazi usledilo je upoznavanje sa bojom i njenom upotrebom u tehnici mozaika, koja ima svoje specifičnosti, kao što su uklapanje i međusobni odnos boja. Treća faza podrazumevala je učenje indirektnog mozaika - specifične tehnike koja se prvo uči kroz ređanje kamenčića po papiru, a nakon toga sledi izlivanje u predviđenim materijalima.

Mozaici su se radili na zadate teme kao što su: životinje, biljke, cveće, priroda...… Takođe, izrađivani su od prirodnog kamena, pa su mališani imali priliku da se upoznaju sa različitim vrstama, kao što su mermer, granit, travertin i peščara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: